"New Scientist" bilim dergisinde yer alan makalede kanatlı balık fosillerinin, tarih öncesi çağların anlaşılmasına yardımcı olacağı belirtildi.

Başkent Pekin'deki Çin Bilim Akademisi'nden Guang-Hui Xu ve ekibi, fosillerin 247 milyon yıl önce başlayan Orta Triyasik döneminden, daha önce bilinmeyen bir uçan balık türüne ait olduğunu söyledi.

Daha önce Avusturya ve İtalya'da bulunan uçan balık fosillerinin 230 milyon yıl önce başlayan Geç Triyasik döneme ait olduğu belirlenmişti.

Genellikle avlarını okyanusun yüzeyine doğru kovalayıp yakalamaya çalışan deniz yırtıcılarına karşı bir kaçış stratejisi geliştiren uçan balıkların, suyun dışına hep birlikte sıçrayarak peşlerindeki avcılardan kurtulduğu sanılıyor.

Günümüz uçan balıkları ise sahip oldukları kanada benzer 2 ya da 4 sert yüzgeç sayesinde süzülerek gidebiliyor ve böylece peşlerindeki yırtıcılardan kurtulmak için farklı yetenekler geliştirebiliyor.

vivo Y27 ve 20 saat video izlenen Y17s modelini piyasaya sürüyor vivo Y27 ve 20 saat video izlenen Y17s modelini piyasaya sürüyor

Çin'de kalıntıları bulunan uçan balıkların 4 kanatlı olduğuna işaret eden bilim adamları, balıkların uzun mesafeleri süzülerek gitmeleri ve karmaşık hava manevraları yapmaları için evrime uğradıklarını ileri sürüyor.

 

Editör: TE Bilişim