Vali Okur “TEOG’da Türkiye 1.si olan Uşak İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Muhammed Yasin’i tebrik ediyorum”

Uşak İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Muhammed Yasin Sümter, girdiği ilk ve ikinci dönem TEOG sınavlarında tüm sorulara doğru cevap vererek TEOG sınavlarından 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu.

Vali Ahmet Okur TEOG Türkiye 1.si Muhammed Yasin Sümter ile birlikte eğitim gördüğü Uşak İmam Hatip Ortaokulu’nun Müdürü Bilal Kara ve İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin’i makamında kabul etti.

‘BAŞARISI PLANLI VE DÜZENLİ ÇALIŞMANIN SONUCU’

TEOG sınavında 6 dersten sorulan toplam 120 sorunun tamamını doğru yanıtlayan Sümter, ailesinin verdiği desteğin çok büyük olduğunu, okul dışında herhangi bir kurs almadığını, sınavlara tamamıyla devlet okulunda aldığı eğitimlerle hazırladığını ifade etti. Okullarda yapılan 'yetiştirme ve destekleme kurslarına' katıldığını kaydeden Muhammed Yasin Sümter ayrıca sınav sonucunun büyük ölçüde planlı ve düzenli çalışmanın sonucu olduğunu söyledi.

Babasının da matematik öğretmeni olması sebebiyle geometri ve matematik alanlarını sevdiğini söyleyen, 14 yaşındaki TEOG Türkiye birincisi Muhammed Yasin, gelecekte başarılı bir mimar olmak istediğini paylaştı. İmam Hatip'ten mezun olduktan sonra farklı alanlarda da tercih yapılabileceğini söylediği açıklamasında "Mimar Sinan gibi başarılı bir mimar olmayı hedefliyorum. Ülkemizin başarılı ve çalışan gençlere ihtiyacı var. Başarıların bizlere rehavet getirmemesi gerekiyor. İnşallah benim hedefimde şu an mimarlık var. Ve herkesi bir hedefinin, hayalinin olması gerektiğini düşünüyorum." diye konuştu.

‘TEOG GİBİ ÖNEMLİ BİR SINAVDAN TÜRKİYE 1.Sİ ÇIKMASI BÜYÜK BİR MUTLULUK’

Uşak Tıp'ın kurucu dekanı: Ne yani rektörden hesap mı soracaklar? Uşak Tıp'ın kurucu dekanı: Ne yani rektörden hesap mı soracaklar?

Vali Ahmet Okur ilimizden böyle bir derece elde edilmesi, TEOG gibi önemli bir sınavdan Türkiye 1.si çıkmasından büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti. Vali Okur “İlimizde özellikle eğitim konusunda gösterdiğimiz bir hassasiyet var, bu konuda iki önemli projeyi hayata geçirdik. Uşak Başarıyı Artırma Projesi ve Yenilikçi Lider Öğretmenler Projesi, bu iki projenin ayağında, okul ve öğretmenlerle birlikte öğrenci ve velilerimizin işbirliği var. Bugün Uşak İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Muhammed Yasin’in TEOG Türkiye 1.si olması emeklerimizin bir karşılığıdır. Bu başarının diğer okullarda ve sınavlarda tekrarlanacağını umut ediyorum. Öğrencimizi, onu yetiştiren ailesini ve katkı sağlayan tüm öğretmenlerini tebrik ediyorum. Muhammed Yasin elde ettiği bu güzel derece ile Uşak’ın kıvanç kaynağı olmuştur, tebrik ediyor, kendisinin bundan sonraki eğitim hayatında başarılarının devam etmesini temenni ediyorum” dedi.

 

Vali Okur, TEOG Türkiye 1.si olan Uşak İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Muhammed Yasin Sümter’i çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.

Editör: TE Bilişim