Uşak Üniversitesi'ndeki Prof: Nasıl bir ilkel düşünce bu? Uşak Üniversitesi'ndeki Prof: Nasıl bir ilkel düşünce bu?
USAKPOR.COM /// Uşak Üniversitesi’ne tıp fakültesi kurulması için Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) onay verdi. Konuyla ilgili AK Parti Uşak İl Başkanı Basri Yıldırım ve Milletvekili Mehmet Altay, birer açıklama yaparak, kamuoyuna bilgi verdi. AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, tıp fakültesinin en kısa sürede kente kazandırılacağını ifade etti. AK Parti Uşak İl Başkanı Basri Yıldırım, “Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, ilimize verdiği tıp fakültesi sözünü yerine getirdi. Uşak, sağlık hizmeti için diğer illere gitmek zorunda kalmayacak” dedi.

BAŞBAKAN SÖZÜNÜ TUTTU

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran genel seçimleri öncesinde verdiği Uşak’a tıp fakültesi sözünü tuttu. Nüfusu 750 bin ve üzeri kentlere kurulan tıp fakültesiyle ilgili yasal engelleri aşmaya çalışan Uşak halkıyla 13 Mayıs 2015 günü buluşan Başbakan Davutoğlu, “Tıp fakültesi talebi var ve bunun için gerekli talimatları verdim” dedi. Başbakan Davutoğlu, halkın tıp fakültesi talebinin yerine gelmesi için YÖK’e görüş bildirdi. 14 Temmuz 2015 Salı günü YÖK’te görüşüldü ve karara bağlandı. Tıp fakültesine vize veren karar Uşak Üniversitesi yönetimine bildirildi. Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, halkın tıp fakültesi beklentisini Başbakan Davutoğlu’na bir rapor halinde sunduklarını belirterek, “14 Temmuz 2015 tarihinde, Sayın Başbakanımızın da müjdesini verdiği bu önemli karara ilişkin en büyük adımlardan biri atıldı. Yüksek Öğretim Kurulu Genel Kurulunda, Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi kurulması kararı onaylandı. Böylece Uşak’ın yıllardır hasretini çektiği Tıp Fakültesinin kurulmasının önünde bir engel kalmadı. Bir an önce Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin açılmasıyla ilgili gerekli girişim ve çabalarımız daha da artarak devam edecek, Uşak mümkün olan en kısa zamanda Tıp Fakültesi’ne kavuşacaktır” dedi.

BASRİ YILDIRIM: SÖZ VERDİK Mİ TUTARIZ

Partisinin 13 yıllık iktidarı döneminde Uşak’a önemli hizmetlerde bulunduğunu belirten AK Parti Uşak İl Başkanı Basri Yıldırım, “2006 yılında ilimizde kurulan Uşak Üniversitesi, kısa süre içinde büyüdü ve önümüzdeki dönem yaklaşık 25 bin öğrenciye ev sahipliği yapacak. Üniversitemizin kentle daha fazla iç içe olması ve büyümesi için tıp fakültesi kurulması şarttı. En önemlisi sürekli İzmir, Ankara ve Denizli gibi kentlerdeki tıp fakültelerine tedavi amaçlı giden halkımızın bu konuyla ilgili talepleri vardı. Sayın Başbakanımız Uşak’a çok önemli bir konuda söz verdi ve unutmadı. AK Parti ailesi olarak bugüne kadar verdiğimiz sözleri hep tuttuk. Şimdi tıp fakültesinin bir an önce inşa edilmesi ve faaliyete geçmesi için çalışma başlatacağız” dedi. Öte yandan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik de konuyla ilgili twitter hesabı üzerinden duyuru yaptı. 

Editör: TE Bilişim