Atilla Yeşilada: Önce kendi öğrencimizi eğitelim ve karnını doyuralım Atilla Yeşilada: Önce kendi öğrencimizi eğitelim ve karnını doyuralım
 KADIN ÖĞRETMENİN DÖVMESİ SORUN OLDU

Eğitim müfettişlerinin, kolunda dövme olan Eğitim-Sen Uşak Şubesi bir kadın öğretmenin vücudunda başka dövme olup olmadığını erkek öğretmenlere sordukları iddiası tepkilere neden oldu. Eğitim-Sen Uşak Şube Başkanı Burak Yavaş, denetmenlerin sorularının, “kişilik haklarını yok sayan ve insanlık onurunu inciten sorular olduğunu” söyledi.

Eğiitm-Sen Uşak Şubesi üyesi kadın üyelere yönelik baskılara derhal son verilmesini isteyen Eğitim-Sen Uşak Şube Başkanı ve KESK Uşak İl Sözcüsü Burak Yavaş, “2014-2015 öğretim yılının başlamasıyla üyelerimiz üzerinde baskı ve sindirme politikaları da kaldığı yerden başlamıştır” diyerek, “Uşak’ta Eğitim Sen üyesi kadın okul yöneticileriyle ilgili olarak İl Milli Eğitim Denetmenleri tarafından inceleme adı altında yöneticilerin görevleri ile ilgili olmayan konularda, okulda görev yapan diğer öğretmenlere birtakım sorular sorulmaktadır” ifadesini kullandı.

Yavaş, “Bu sorularda öğretmenlere, kadın okul yöneticimizle ilgili olarak;  

1-    Dekolte ve mini etekler giyiniyor mu? 

2-    Sosyal paylaşım sitelerinde arkadaş mısınız, eğer arkadaşsanız, bu sitelerde Cumhurbaşkanı, Başbakan ve hükümet aleyhinde paylaşımlarda bulunuyor mu?

3-     Gezi Parkı olayları sırasında öğrencileri ve öğretmenleri kışkırtıcı içerikler paylaştı mı? 

4-    Üyemizin kolunda bulunan dövmenin ne anlama geldiğini bilip bilmediklerini, erkek öğretmenlere bahsi geçen kadın üyemizin vücudunun başka yerinde dövme bulunup bulunmadığı” şeklinde kişilik haklarını yok sayan ve insanlık onurunu inciten sorular sorulmuştur.

Bu doğrultuda baktığımızda kişi hak ve özgürlükleri diyerek 9 yaşındaki çocuklara türban giydirilmesine izin veren AKP iktidarı ve MEB bizim üyelerimize gelince tüm bu özgürlükleri bir anda unutması, kıyafetlerini sorun etmesini anlayamıyoruz. Kadın üyemizin vücudunun başka yerinde de dövme olup olmadığının sorulmasını AKP ve MEB tarafından kadını nasıl gördüğünün ve kadınlara yönelik yarattığı baskının boyutlarını bir kez daha ortaya çıkarmıştır

Buradan bir kez daha söylüyoruz. AKP iktidarı ve onun yandaşlığını yapan MEB derhal üyelerimizin kişilik haklarına, özel yaşantılarına, düşünce özgürlüklerine, din ve vicdan hürriyetlerine yönelik baskılarına son vermelidir. Bir kadın hakkında bu soruları soran İl denetmenleri hakkında da gereğini yapmalıdır. Eğitim Sen olarak üyelerimize yönelik her türlü baskı, sindirme ve korkutma politikalarında yanlarında olmaya ve MEB bu konuda gereğini yapmaz ise her türlü fiili- meşru ve hukuki haklarımızı kullanmaktan çekinmeyeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz” uyarısında bulundu.

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim