Dil biliyorsanız, mesleki uzmanlığınız varsa yurt dışında işiniz hazır

Uşak’ta şube açan Englısh Tıme ve Türkiye - Goethe-Institu Yabancı dil okulu işletmecisi Zeynel Hancıoğlu, yurtdışındaki partnerleri vasıtasıyla dil kursunu başarı ile bitirenlere iş olanakları sağlandığını açıkladı.

Yeni başlangıçlar yapmaya isteklisiniz ama nasıl? Yurt dışında iş bulmak istiyorsanız, önce bir yabancı dili ana dilinizi gibi öğrenmeniz, sonra da uzmanlık alanınızla ilgili teknik terimleri bilmeniz gerekiyor. Uşak’ta 11 yıldır yabancı dil üzerine eğitim veren bir eğitim kurumu sahibi olan Zeynel Hancıoğlu, İngilizce ve Almanca eğitim veren iki büyük eğitim kurumunun Uşak Şubesini açtığını, Almanya ve Avustralya da bulunan partnerleriyle burada istihdam olanağı sağlayabileceklerini açıkladı.

‘YURT DIŞINDA ÇALIŞMAK İÇİN YABANCI DİLİ İYİ BİLMEK GEREKİR’

İsmetpaşa Caddesi üzerinde bulunan THK İş hanında modern dil laboratuarında, “Yaşam Boyu Eğitim Akademisi English Tıme’nin Türkiye çapında 44. Şubesini ve Türkiye - Goethe-Institu şubesini açan Zeynel Hancıoğlu, burada kurumlara yönelik dil eğitim programları ve özel amaçlı İngilizce Eğitim programları düzenlediklerini kaydetti.

Uşak'ta çocuklara hırsızlığın ne kadar kötü olduğu anlatıldı Uşak'ta çocuklara hırsızlığın ne kadar kötü olduğu anlatıldı

Türk ve yabancı öğretmenlerle 6 kurluk İngilizce programları ile en iyi şekilde yabancı dil öğrettiklerini belirten Hancıoğlu, “Yeni bir ülke, yeni bir başlangıç demek.Yurt dışında yaşamak, çalışmak ve ufkunuzu genişletmek istiyorsunuz ama cevapsız kalan birçok sorunuz mu var? Örneğin, yabancı diliniz mi eksik? Ya da yeterli derecede yabancı dil bilseniz bile yurt dışında nasıl iş bulacağınızı mı düşünüyorsunuz? İşte bu sorularınız cevap vermek için bütün dünyada en iyi yabancı dil öğreten kurumlar  olarak bilinen Englısh Tıme ve Türkiye - Goethe-Institu kurumların Uşak temsilciliğini aldık. Sıfırdan kurduğumuz yeni eğitim kumrumuzda, uzman kadrolarımızla İş İngilizcesi, Uluslar arası Hukuk İngilizcesi, Turizm İngilizcesi ve konuşma sınıflarında verdiğimiz eğitim programını başarı ile bitirerek son kurdan mezun olan kursiyerlerimizin yurt dışında istihdam edilmesi için partnerlerimizle ortak projeler yürütüyoruz” dedi.

“VARSA HÜNERİN HER YERDE VARDIR YERİN”

Yurt dışında çalışmanın birçok avantajı olduğunu kaydeden Hancıoğlu, “Eğer yabancı dil üzerinde uzmanlaşmak ya da o dilde bir okul okumak istiyorsanız, yurt dışında çalışmak bu açıdan müthiş bir fırsat. Yabancı bir dili ileri seviyede konuşan ve yurt dışında çalışma deneyimi olan adaylar, küresel ekonomi anlayışının da gelişmiş olduğu varsayılarak, işe alımlarda, işverenler tarafından her zaman sempati uyandırır. Çok kültürlü bir ofiste çalışmak, kültürlerarası ve farklı kültürlerdeki kişiler arasında ilişkiler geliştirme imkânı sunduğu için oldukça cazip bir özelliktir.

Türk vatandaşlarının en çok çalıştıkları iş kolu yiyecek-içeçek ve turizm sektörü olarak biliniyor. Çoğunlukla üniversite okumak için yurt dışında bulunan öğrenciler tarafından tercih edilen garsonluk dışında yapabilecekleriniz, daha çok dil bilginizin seviyesi ve mesleki yeterliliklerinizle alakalı. Şu sözü boşuna söylememişler: “Varsa hünerin her yerde vardır yerin”  şeklinde konuşarak Uşaklıları, THK Binasındaki, yeni dil okullarını görmeye davet etti.

 

 

 

Editör: TE Bilişim