THY, Uşak'a uçuş okulu kuruyor THY, Uşak'a uçuş okulu kuruyor
Vali Salim Demir’in başkanlık ettiği ‘Okul Güvenlik Önlemleri Toplantısı’ Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Vali Yardımcısı Sait Topoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Yalçın Baysal, daire müdürleri, köy ve mahalle muhtarları ile okul aile birliği başkanlarının katılımıyla Uşak Öğretmenevi toplantı salonunda gerçekleştirildi.
 
Türkiye’deki öğrenci sayısının dünyadaki neredeyse 190 devletin birçoğunun nüfusundan daha fazla olduğunu dile getiren Vali Salim Demir, öğrenci sayısının fazla olmasının hem gurur verici olduğunu hem de sorunları da beraberinde getirdiğini kaydetti. 
 
Uşak’ta 66 bin öğrencinin eğitim gördüğünü ifade eden Vali Salim Demir konuşmasına şöyle devam etti: “Mustafa Kemal Atatürk ‘Eğitimde feda edilecek bir tek fert bile yoktur’ demekle eğitim sisteminin önemine vurgu yapmış, çocuklarımızın her birinin kıymetli olduğunu ifade etmiştir. Bu nedenle devletimizin, kamu kurum ve kuruluşlarının ve okul aile birliklerinin tüm imkânlarını kullanarak, evlatlarımızı her türlü olumsuzluktan koruyarak geleceğe hazırlamak için üzerimizde çok büyük bir sorumluluk bulunmaktadır. 1. dönemin başında daha geniş kapsamlı olarak yaptığımız toplantımızda değerlendirmelerimizi yaptık, çok şükür istenmeyen olumsuz durumlarla karşılaşmadık. Ancak dünya küçüldü, her şey bizi ilgilendiriyor, onun için sorumluluğumuz, çok önemli ve çok ciddi çalışmaları gerektiriyor. Öğretmenlerimiz başta olmak üzere idarecilerimiz, okul aile birliklerimiz, belediye başkanlarımız ve devletin tüm kamu kurum ve kuruluşları ile bu konuya canla başla sahip çıkmamız gerekiyor.”
 
Çocukların ve gençlerin Türkiye Cumhuriyeti Devletinin geleceğini temsil ettiğini ifade eden Vali Salim Demir, “Bir ülke, bir devlet geleceğini inşa etmek istiyorsa mutlaka çocuklarına ve gençlerine azami sahip çıkması gerekiyor, her türlü kötülüklerden, her türlü olumsuzluklardan onları koruması gerekiyor. Bütün çocuklarımızı ve gençlerimizi olumsuzluğa maruz bırakmadan, geleceğe ümitle bakmalarını sağlayarak yetiştirmemiz gerekiyor. Bu sorumluluk hepimizin; başta evlatlarımızın güvenli bir ortamda eğitim almaları olmak üzere, genel olarak eğitim-öğretim faaliyetleri konusunda biz de Valilik olarak, ben de Uşak Valisi olarak, bu çalışmaların en iyi şekilde sürdürülmesinin takipçisi olacağız” dedi.  
 
Öğretmenlerin dünya ölçeğinde bilgi birikimine, tecrübeye ve çalışma gayretine sahip olması gerektiğine dikkat çeken Vali Salim Demir, “Dünya çapında öğrenci yetiştirmeyi hedefliyoruz ancak, öğretmenlerimiz ve okullarımız buna ayak uyduramıyorsa olmaz. Öğrencilerimiz ne kadar iyi olursa olsun öğretmenlerimizin durumu arzu edilen seviyede değilse, çevreden, eğitim ve öğretim alanındaki gelişmelerden haberdar değilse, öğrencilerimizi geleceğe hazırlamakta zorlanırız. Bu hususa dikkat ederek, öğrencilerimize sahip çıkacağız, ama okullarımıza ve öğretmenlerimize de özellikle sahip çıkacağız. Okullarımızın, ülkemizin kalkınma ve gelişmesi hedefini kendine görev kabul etme ve bunu öğrencilere aktarma noktasında odak olmasını istiyoruz. Bu kapsamda hem idarecilerimiz, hem de öğretmenlerimizi hizmet içi eğitimlerle geliştirmemiz gerekiyor” diye konuştu. 
 
Vali Salim Demir, konuşmasının ardından katılımcıları dinleyerek okullardaki sorunları ve çözüm önerileri üzerinde görüş alışverişinde bulundu.
 
Editör: TE Bilişim