EBA (EĞİTİM BİLİŞİM AĞI) TANITILDI

Uşak Anadolu Teknik Meslek Lisesi (Kız Meslek Lisesi) salonunda Uşak’ta bulunan 20 ortaokulun okul aile birliği üyelerine Eğitim Bilişim Ağı (EBA) tanıtıldı. Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, Eba’nın çocuklar ve yetişkinler için ücretsiz ve büyük bir eğitim kaynağı olduğunu söyledi.

Uşak’ta bulunan 20 ortaokul okul aile birliği üyelerine düzenlenen EBA tanıtım toplantısında konuşan Şahin, “EBA Eğitim Bilişim Ağı Fatih projesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanmış bir bilgi portalıdır. Öğrencilerimizin ve siz değerli velilerin okul ve derslerine sonsuz kaynak sağlamaktadır. Eminim ki tanıyınca EBA’yı sevecek ve faydalanacaksınız. Bu toplantıyı bu amaçla düzenledik. Bölümler halinde tüm okullarımız için bu toplantılarımız devam edecek” dedi.

Okul Aile Birliği üyelerine, Fatih Projesi Eğitmenleri Fatih Nacar ve Mehmet Çevrik, tarafından Fatih Projesi kapsamında geliştirilen EBA, tanıtımı yapıldı.

EBA (EĞİTİM BİLİŞİM AĞI) EĞİTİMLE İLGİLİ HAYAL ETTĞİN NE VARSA

Eba, dünaynın k12 seviyesinde en büyük portalı. Eba’da 8 milyon 642 bin 336 (Hedef 20 milyon) kayıtlı kullanıcı, 7 bin 454 haber, 57 bin 575 görsel, 10 bin 357 video, 4 bin 759 ses, 34 öğretmenlere açık portal, 74 herkese açık portal, bin 593 dergi, 5 bin 556 doküman iki bin bir e-kitap bulunuyor.

Uşaklı Prof: Öğrencilerimizin türküden nefret eder halde Uşaklı Prof: Öğrencilerimizin türküden nefret eder halde

EBA 3 modülde inşa edildi. Eleme sistemiyle çalışan etkileşimli içeriklerin sınavların yer aldığı eba ders, öğretmen ve öğrencilerimizin projelerini içeriklerini paylaşabilecekleri eba paylaşım, kamu-üniversite-STK ve özel sektöre ait içerik portallarının yer aldığı eba portal.

Eba da ayrıca engellilere yönelik özel içerik, sesli kitap, video alt yazı desteği gibi çeşitli çalışmalar da yapılmaktadır.

Öğretmenlere 10 GB. Öğrencilere 1 GB bulut dosta saklama alanı sunulmaktadır. Eba da içerikler çok daha zengin ve etkileşimli, Dersler daha anlaşılır ve keyifli.

Eba ile öğretmen ve öğrenciler sistem üzerinden etkileşim kuruyorlar.

Binlerce sorudan oluşan bir ölçme ve değerlendirme sistemi var artık Eba da. Öğretmenler, öğrencilerine ödev atabiliyorlar.

Artık internette aradığımız her şeyi bulmak çok kolay. Çünkü eğitsel bir arama motoru var. Öğretim yönetimi sistemi sayesinde öğrencilerimizin çalışmaları kaydediliyor ve raporlanıyor.

Eba ile bir içerik eko sistemi kuruluyor ve içerik üretimi sahaya yayılıyor. Devlet okullarındaki tüm öğretmen ve öğrenciler Eba’dan yararlanabiliyor. Özel okullarda ise sadece öğretmenler e-okul şifresi ile eba’ya erişim sağlayabiliyor. Özel okul öğrencilerinin de sisteme erişilmesi için çalışmalar sürüyor.

 

 

Editör: TE Bilişim