Uşak Üniversitesi'nin alacağı 55 sözleşmeli personel için yoğun talep! Alım nasıl yapılacak? Uşak Üniversitesi'nin alacağı 55 sözleşmeli personel için yoğun talep! Alım nasıl yapılacak?
Genişletilmiş İl Divan Toplantısında açılış konuşmasını yapan Eğitim Bir-Sen Uşak Şubesi Başkanı Bilal Kara, sendikanın geniş kitlelere hitap ettiğini belirtti ve "27 yıllık bir serüvenden bahsediyoruz. Hak ve adaleti, medeniyet değerlerimizi bir araya getirmek için yeni ufuklardan, yeni umutlara ulaşmak için bu mücadeleyi yıllardır sürdürüyoruz. 27 yıl önce vatanını milletini seven ümmetin derdiyle derlenen birkaç güzel insanın başlattığı bu hareket bugün yüz binlere ulaşmış, Tüm Müslüman coğrafyaların umudu olan yeni Türkiye’nin  inşası ve inkişafı için çalışan, tüm vesayet odaklarının karşında göğsünü siper eden güçlü bir teşkilat olmuştur. Bizim sendikacılığımız sadece üyelerimizin ekonomik ve sosyal haklarını korumak ve  iyileştirmenin yanında bir dava hareketi olması diğer sendikalardan ayrılan en büyük farkımızdır.  " dedi.
Açılış konuşmasının akabinde Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcımız Sayın Hasan Yalçın YAYLA ‘’Kendisi şairdi, yazardı, mütefekkirdi, herhangi bir itibara ihtiyacı yoktu, yedi güzel insandan biriydi. Ama kendisine bir sendika kurulması teklif edildiğinde hiç düşünmeden bu teklifi kabul etti.tüm yazarlık şairlik mütefekkirlik kariyerini bir kenara bırakarak yepyeni bir alanda sendikal çalışmayı başlattı. Bir ateşi körükledi ve bugün onun yaktığı bu ateş, onun diktiği bu fidan birlerden binlere,binlerden yüz binlere, yüz binlerden milyona ulaştı. Buna katkı veren, buna destek veren siz kıymetli üyelerimize yürekten teşekkür ediyoruz.
Kıymetli Dostlar,
Hepimiz rahmetli Akif İnan’ın üzerinden sendikacılık yapıyoruz.Kendisine niye sendikacılık yapıyorsun diye sorulduğunda iki şey için sendikacılık yapacağım demişti. Bunlardan bir tanesi ne kadar vesayet odağı varsa onları deşifre etmek, ikinci ve önemli vasiyeti kim haksızlığa ve hukuksuzluğa uğrarsa onun hakkını ve hukukunun korumak için sendikacılık yapacağız demişti. Çok şükür sendikamız bu iki temel üzerine kurulmuş ve devam etmektedir 

 

 
Editör: TE Bilişim