BAKAN YARDIMCISI EĞİTİM PROJELERİNİ BEĞENDİ

 UBAP Projesi, Uşak il ve ilçelerinde bulunan ortaokul ve liselerde ortak bir eğitim kültürü oluşturarak, eğitim ve öğretim ortamlarının iyileştirilmesini, eğitim ve öğretimin niteliğinin arttırılmasını amaçlayan, “Uşak’ta başarıyı Artırma Projesi (UBAP)” ve Yenilikçi Öğretmen projesinin finali için Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem Uşak’a geldi.

Önce Uşak valiliğini ziyaret eden Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’i burada, Uşak Valisi Ahmet Okur, Uşak belediye Başkanı Nurullah Cahan, AK Parti Uşak İl Başkanı Servet Kuş, Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin ve diğer protokol üyeleri karşıladı.

‘EĞİTİM CAMİASINDA HER KESİMİN AKTİF ROL ALMASINI SAĞLADIK’

Erdem ve protokol, daha sonra Orhan Dengiz Anadolu Lisesi’nde düzenlenen UBAP ve Yenilikçe Öğretmen projeleri final törenine katıldı. Törenler, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. İstiklal marşı okunurken, bir grup Hasibe Mazhar İlk Okulu öğrencileri, dilsiz alfabesi ile İstiklal Marşı’na eşlik etti.

Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin açılış konuşmasında şunları söyledi: “Uşak Milli Eğitim Ailesi olarak, Bakanlığımızın politikaları doğrultusunda; bir kurum kültürü oluşturmak, ilimizde başarıyı arttırmak, eğitim öğretim ortamlarının niteliğini geliştirmek ve eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak adına yoğun bir gayret sarf etmekteyiz. 2015-2016 eğitim öğretim yılında, Sayın Valimizin himayelerinde başlattığımız, Uşak’ta Başarıyı Arttırma Projesi iki temel uygulamadan oluşmaktadır. Etkili Okul Projesi, UBAP’ın bir ayağını oluştururken; diğer ayağını ise merkez ortaokullarında uygulanan Yenilikçi Lider Öğretmenler Projesi oluşturmaktadır. Öğretmenlerimize, öğrenme ihtiyaçlarını karşılayacak uygulamalar geliştirme ve okullarını iyileştirme sürecinde, bir rol üstlenme imkânı tanıyan, Yenilikçi Lider Öğretmenler projesi, İlimizde, merkeze bağlı 21 ortaokulda görev yapan, 14 farklı branştan, 174 öğretmen ve yöneticimizle, gönüllülük esasıyla hayata geçirilmiştir. Etkinliğimize teşrifleriyle bizleri onurlandıran Bakan Yardımcımız Sayın Orhan Erdem Beyefendiye, projenin hayata geçirilmesi sürecinde bizlere liderlik eden Valimiz Sayın Ahmet Okur Beyefendiye huzurlarınızda şükranlarımı arz ederim. Aramızda bulunan Bakanlığımız daire başkanlarına ve projeye katılan okullarımıza destek sağlayan, kurum, kuruluş ve hayırseverlerimize teşekkürü bir borç bilirim.
Ayrıca, gecesini gündüzüne katarak, projenin sorunsuz tamamlanmasına katkı sağlayan, yürütme kurulu ekibimize; çalışmalarıyla projeye anlam katan ve hedeflerimize ulaşma konusunda gayretle çalışan değerli öğretmenlerimize teşekkür eder, hepinize saygılar sunarım.”

‘EĞİTİM KONAN HER TUĞLA GELECEĞE YATIRIMDIR’

Eğitim öğretim sisteminin sahibinin öğretmenler olduğunu ifade eden Vali Ahmet Okur ise konuşmasında şunları söyledi, “Zaman hızlı bir şekilde geçmektedir. Artık öğretmenlerimizin kendi alanlarında bir şeyler söylemesi lazım. Öğretmen olarak mesleğinize ve eğitim camianıza sahip çıkmak zorundasınız. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin 2023, 2050, 2071 hedefi varsa, bu hedefle iyi bir vizyon ve perspektif oluşacaksa, bizim eğitim sistemimizi çözmemiz gerekiyor. Bu anlamda UBAP bir başlangıç konumundadır. Proje kapsamında öğretmenlerimizi eğitime almadık. Onlara bu proje sizin sahip çıkmalısınız dedik.
Yapılan çalışmaların hepsi takdire şayandır. Hiçbir projeyi başarısız saymıyorum. Atılan her adım, konulan her tuğla bizim için başarının basamaklarındandır. Bu işin zirvesi yok ama temeli var. Bütün okulların projeleri bizim için değerlidir. Proje çalışmalarında emeği geçen tüm idarecilerimize, öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Uşak’a atılan her adım ilimizin geleceğine ve istikbaline yapılan yatırımdır” dedi.

‘UŞAK EĞİTİMDE İLERİ’

Son olarak konuşan Milli Eğitim bakan yardımcısı Orhan Erdem, Milli Eğitim Bakanı Sayın İsmet Yılmaz’ında projelerin finaline katılmak istediğini, son anda çıkan bir işi nedeniyle gelemediğini, kendisinin tüm Uşak’a selam ve sevgilerini ilettiğini belirtti.

Gelen gideni aratır endişesine rağmen Uşak Üniversitesi'nde şafak sayılıyor Gelen gideni aratır endişesine rağmen Uşak Üniversitesi'nde şafak sayılıyor

Erdem, “AK Parti Hükümetleri döneminde Uşak’ta eğitme 200 milyon lira yatırım yapıldı. Görüyorum ki, Uşak genç öğretmenleri, yeterli derslikleri ve şu anda finaline katıldığımız Türkiye’ye örnek olacak başarılı projeleriyle eğitimde çok mesafe kat etmiş. Vali Sayın Ahmet Okur, Ceyhan Kaymakamlığı döneminde yaptığı küçük projeyi büyüterek, Türkiye’ye örnek bir proje haline getirmiş. Kendisini ve emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim