Eğitim İş Basın ile Bir Araya Geldi

Eğitim İş Şubesi Uşak Şubesi yönetimi düzenledikleri kahvaltıda Uşak basını ile bir araya geldi. Şube başkanlığına seçilen Ercan Uzun, yeni yönetimini tanıtarak, sendikasının amacı ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Eğitim İş Uşak Şubesi tarafından düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına; Başkan Ercan Uzun, Şube Sekreteri Alim Kargın, Örgütlenme Sekreteri Kamuran Gül ve basın mensupları katıldılar.

Toplantıyı, Uşak’ın yerel basın mensupları ile tanışmak amacıyla düzenlediklerini kaydeden Başkan Ercan Uzun, “Eğitim İş Uşak Şubesi olarak, uşak yerel basın ile tanışmak amacıyla yapmış olduğumuz kahvaltı etkinliğine hoş geldiniz.amacımız sizlerle tanışmak ve sohbet etmek için bu toplantıyı düzenledik. Geldiğiniz için çok teşekkür ederim” dedi.

Uşak'ta İmam Hatiplilerin binasına dar gelirli öğrencilere eğitim veren ADD geçecek Uşak'ta İmam Hatiplilerin binasına dar gelirli öğrencilere eğitim veren ADD geçecek

“Eğitim iş Uşak Şubesinin, 1 Haziran 2014 tarihinde AKM’de' de yapmış olduğu 1. Olağan Genel Kurulda şube başkanı seçildiğini belirten Uzun, “Bu seçimde Yönetim Kurulu üyelikleri ve görev dağılımı da şu isimlerden oluştu:

1. Ercan Uzun  ( Başkan )

2. Alim Kargın  ( Şube Sekreteri )

3. Hüseyin Coşgun  ( Mali Sekreteri  )

4. Kamuran Gül   ( Örgütlenme Sekreteri  )

5. Ahmet Özel ( Basın Yayın Sekreteri )

6. Hikmet Gülseven  ( Özlük ve Hukuk Sekreteri )

7. Mehmet Şahin  ( Eğitim Sekreteri  )    

Eğitim İş Uşak Şubesini daha iyi yerlere taşımak amacıyla göreve başladıklarını söyleyen Uzun, “Daha önce temsilcilik olan sendikamız Mart 2014 tarihin de şube olmuştur. Afyon ve Kütahya temsilcilikleri de uşak Eğitim İş Şubesine bağlanmıştır. Üye sayısı 300 sayısını aşmış durumdadır. Uşak Eğitim İş Sendikası eğitim camiasında en etkili sendikalardan birisidir. Bizlerde sendikamızı etkili ve aynı zamanda hızlıca üye sayısını artırarak yetkili sendika olmak için uğraş vereceğiz” ifadesini kullandı.

“EĞİTİM İŞ’İN KIRMIZI ÇİZGİLERİ”

Eğitim İş Sendikasının bir meslek örgütü olduğunu hatırlatan Uzun, “Üyelerimizin özlük, hukuksal, sosyal ve kültürel alanda haklarını arayan meslek örgütüdür. Mücadelemiz emeği ön planda tutarak yapılacaktır. Eğitim İş demokratik bir kitle örgütüdür. Dünyada, Türkiye ‘ de ve yerelde yaşanan toplumsal olaylarda üzerine düşeni yapacaktır. Yerel bazda Eğitim İş Uşak Şubesi bütün etkinliklerde diğer demokratik kitle örgütleri ile hareket ederek işin merkezinde olacaktır. Eğitim İş sendikasının kırmızıçizgileri vardır ve bunlar olmazsa olmazlarımızdır” dedi.

Uzun, Eğitim İş’in kırmızıçizgilerini de şöyle sıraladı:

1.      Cumhuriyet değerlerine ve kazanımlarımıza sahip çıkmak

2.      Türkiye’nin üniter yapısına sahip çıkmak

3.      Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkarak, onu daha ileriye taşımaktır.

 

Editör: TE Bilişim