EĞİTİM İŞ SENDİKASI EĞİTİM ŞEHİTLERİNİ UNUTMADI

 

Eğitim İş Uşak Şubesi Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) teröre şehit verilen öğretmenleri anmak için bir sergi düzenledi. Serginin açılış kokteylinde konuşan Eğitim İş Uşak Şube Başkanı Ercan Uzun, “Doğu ve Güneydoğuda, bölücü terör örgütü PKK tarafından, yaşamlarının baharında şehit edilen meslektaşlarımızı anmak ve hatırlamak için bir araya geldik” dedi.

Eğitim İş Uşak Şubesi, AKM’de düzenlediği sergi ve kokteyl ile terör şehidi öğretmenleri andı. Sergide panolarda, terör şehidi öğretmenlerin fotoğrafı yer aldı. Serginin açılış konuşmasını, Eğitim İş Uşak Şube Başkanı Ercan uzun yaptı.

Uzun, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Doğu ve Güneydoğu’da terör örgütlerince şehit edilen öğretmenlerimizi hatırlamak ve anmak için şehit öğretmenlerin fotoğraflarından oluşan sergi ve kokteyl düzenlediklerini açıkladı.

Öğretmenliğin bir  ruh işi olduğunu kaydeden Uzun, “Bu ruhun  sonradan kazanılması zordur. Temeli sevgidir, saygıdır. İnsanı sevmek, insanlığa saygı duymak, bu mesleğin en önemli öğeleridir. Öğretmenlik bir yaşam tarzıdır. Öğretmenlerin eğitim ve yaşam düzeyi, eğitimin kalitesini, dolayısı ile de halkın, devletin dünya üzerindeki yerini belirler.  Muasır medeniyetler seviyesinde olmak için öncelikle öğretmenlerin yaşam standartlarının yükseltilmesi gerekir.  Toplum içinde saygınlığının verilmesi gerekir. Günümüzde öğretmenlere getirilen yasaklamalar ve dayatmalarla bu saygınlık yok edilmeye çalışılmaktadır” dedi.

“ATATÜRK ÇAĞDAŞLAŞMA GÖREVİNİ ÖĞRETMENLERE VERDİ”

Atatürk, ulusal bütünlüğümüzün kurulmasında ve geliştirilmesinde, Türkiye’nin çağdaşlaşmasında en önemli görevi öğretmenlere verdiğini hatırlatan Uzun, “Ancak bugün, öğretmenlerin toplumsal statüleri, ekonomik, sosyal ve özlük hakları, Cumhuriyet döneminden bugüne geçtiğimiz yıllar içinde sürekli gerilemiştir. Özellikle AKP iktidarı döneminde eğitim sisteminde yaşanan köklü değişiklikler, 4+4+4 gerici eğitim yasasıyla Öğretim Birliği’ne vurulan darbe, okul dönüşümleri, siyasi kadrolaşma, yandaş yönetici atama hevesi, eğitimin dini referanslara göre şekillendirilmek istenmesi öğretmenlerin yaşadığı sorunları daha da derinleştirmiştir. Öğretmen yetiştirme süreci siyasallaştırılarak çökertilmiş, öğretmenliğin saygınlığı da bundan büyük zarar görmüştür” ifadesini kullandı.

TERÖRİSTLER EMPERYALİZME VE FAŞİZME HİZMET EDER”

Doğu ve Güneydoğuda, bölücü terör örgütü PKK tarafından, yaşamlarının baharında şehit edilen meslektaşlarını anmak ve hatırlamak için bir araya geldiklerini belirten Uzun, “.Terör, ister sağ, ister sol görüntülü olsun.İsterse de etnik kimliklere bürünsün, sonuç hiç değişmez.İşin kuralı şu:Bu terör örgütleri eninde sonunda emperyalizme ve faşizme hizmet ederler.Şovenizme ve cuntaların değirmenlerine su taşırlar.Sevr mi , Lozan mı bütün sorun budur. Çağdaş Türkiye’nin Atatürkçü öğretmenlerine  Sesleniyorum; bulundukları yerleri bir kez daha gözden geçirmelidirler.Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesine ve kurucuların koyduğu ilkelere sahip çıkarsak hala vermekte olduğumuz şehitlerimize ve ülkeyi bırakacağımız çocuklarımıza karşı görevlerimizi de yapmış olacağız” şeklinde konuştu.

“BİZİM KLAVUZUMUZ AKİLLER DEĞİL ATATÜRK’TÜR”

AK parti iktidarını ve akil adamalrı eleştirerek konuşmasını sürdüren Uzun, sözlerine şöyle devam etti:

“Görebildiklerimiz, durduğumuz yere göre değişir. Bu yüzden, durduğumuz yer, bence çok önemli. Kimlerin yanında , neyin arkasında , kimlerin karşısında..Kılavuzu, akil adam olanlar, iktidar yandaşlığı yaparak, bu ülkenin bölünüp parçalanmasına zemin hazırlamışlardır.Bizim kılavuzumuz akil adamlar değil, Mustafa Kemal’dir.

Türkiye’de, bugün gelinen noktada geri dönülemeyecek biçimde, etnik ayrıştırma, ulusu ve ülkeyi parçalama tohumları ekilmiş, iç çatışma ortamı ve kargaşa yaratılarak ülke yangın yerine döndürülmüştür.

Uşak Üniversitesi'ndeki Prof: Nasıl bir ilkel düşünce bu? Uşak Üniversitesi'ndeki Prof: Nasıl bir ilkel düşünce bu?

                                                                                                                     

  AKP iktidarının hesapsız kitapsız sadece oy kaygısıyla ortaya koyduğu açılım-saçılım projeleri , teröristleri cesaretlendirmiştir.Bügün PKK ‘nın  kalkışması tamamen AKP’nin açılım politikasının sonucudur.Evet bu açılım masalı gündeme getirilmemiş olsaydı, beklentiler yaratılmaz ve tükenişe geçen örgüt silkinmezdi.Dünyanın hiçbir yerinde terör örgütüyle, müzakere yapılmaz.Mücadele yapılır.Ülkemizi bölme pahasına, açılım safsatasıyla, terör örgütü tarafından şehit edilen kırkbin insanımızı yok sayamazsınız. Aslında ne olacak bu ülkenin hali derken de , ne olacak halimiz kurtarıcı mı bekliyoruz?

Peki biz kurtarılan ülkenin çocukları değil miyiz?

Başta, vatanımızın kurtarıcısı ve modern eğitim sistemimizin kurucusu, Başöğretmen Atatürk’ü ve görevi başında PKK terör örgütü tarafından şehit edilen 210 meslektaşımızın  manevi huzurunda saygı ile eğiliyor, bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü canı gönülden kutluyorum.”

Sergi ve kokteyle; CHP Uşak İl Başkanı Bülent Horasan,  İşçi Partisi Uşak İl Başkanı Hasan Öktem, Şehit Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Şakir Çakır ve sendika üyesi öğretmenler katıldı.

            

Editör: TE Bilişim