Eğitim Sen; “Seçmeli Ders Baskısı Devam Ediyor”

 

Eğitim Sen Uşak Şube Başkanı Burak Yavaş, okullarda 40’a yakın seçmeli ders varken İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından valiliğe sadece Siyer, Temel Dini Bilgiler ve Kur’an-ı Kerim dersini tercih eden öğrencilerin sayısının sunulmasını, “Fişleme” olarak niteledi.

Uşak Üniversitesi'ndeki Prof: Nasıl bir ilkel düşünce bu? Uşak Üniversitesi'ndeki Prof: Nasıl bir ilkel düşünce bu?

Eğitim Sen Uşak Şube Başkanı Burak Yavaş, Uşak Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından elektronik ortamda Valilik Makamına sunulmak üzere ilimizdeki liselerden seçmeli dersleri seçen öğrenci sayıları istenmiştir. Buraya kadar her şey normal gözükürken bizim anlamadığımız 40’a yakın seçmeli ders var iken sadece Siyer, Temel Dini Bilgiler ve Kur’an-ı Kerim dersini tercih eden öğrencilerin sayısı istendiğini kaydetti.

Yavaş yazılı olarak yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verdi:

“Bu olay çok basit gözükse de AKP hükümetinin eğitimi dinselleştirme ve de öğrencilerimizi aldıkları seçmeli derslere yönelik bir fişleme çabasında olduğunu bizlere göstermektedir.

Çağdaş eğitim anlayışı doğrultusunda amaçlar belirleyen liselerimizin AKP’nin kindar nesiller projesine hizmet edecek yaklaşımlarda bulunması kabul edilemez. Halkın çocuklarına liselerde bile zorunlu seçmeli düzeyde din temelli eğitime zorlayanlar bilmelidirler ki yapılan sınavlarda sıfır çekenlerin sebebidirler.

“KİNDAR VE DİNDAR NESİLLER PROJESİDİR”

Uşak Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü bilmelidir ki liselerdeki öğrencilerimiz AKP’nin Kindar Nesiller Projesinin bir ürünü olarak değil Türk Milli Eğitim Sisteminin temel amacı olan Atatürk inkılap ve ilkelerine ve Anayasada ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine bağlı; Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan; insan haklarına ve Anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar olarak yetişecektir.

Eğitim Sen olarak öğrencilerimizin AKP’nin Kindar ve Dindar Nesiller projesine karşı Laik, Bilimsel, Demokratik Eğitim Mücadelemizi her alanda sürdürmeye devam edeceğiz.”

 

Editör: TE Bilişim