EĞİTİM SENDİKALARININ NÖBET KAVGASI

Eğitim-İş Uşak Şube Başkanı Ercan Uzun, sendikalarının, Nöbet Eylemi ile Nöbet görevinin normal sayılması ve ücretlendirilmesi isteğine Eğitim Sen’in karşı çıktığını iddia ederek tepki gösterdi.

Eğitim-iş Geçen yıldan bu yana aralıklarla sürdürdüğü Nöbet Eylemi ile Nöbet görevinin normal sayılması ve ücretlendirilmesini istediğini belirten Uzun, son derece haklı olan bu isteme diğer sendikalar da zaman içerisinde destek verdiğini belirtti. Uzun, “Ancak gelin görün ki yuh artık dedirtecek bir olayla karşı karşıyayız. . AKP ile uğraştığımız yetmiyor, bir de Eğitim Sen ile uğraşıyoruz. Eğitim Sen Genel Sekreteri Sakine Esen imzalı MEB'e gönderilen yazı da aynen şunlar yazıyor:

"Sendikamız, okuldaki nöbet görevini eğitim-öğretimin bir parçası olarak görmektedir. Ancak bir süredir, bazı okullarda nöbet tutmak istemeyen öğretmenler nöbet listesinden çıkarılarak, onların yerine diğer öğretmenlere fazladan nöbet tutturulmaktadır. Bu da kendisine daha fazla nöbet görevi yüklenen öğretmenler açısından yıpratıcı bir durum olmakla birlikte, okulda da iş barışını bozmaktadır."

Gelen gideni aratır endişesine rağmen Uşak Üniversitesi'nde şafak sayılıyor Gelen gideni aratır endişesine rağmen Uşak Üniversitesi'nde şafak sayılıyor

EĞİTİM SEN EĞİTİM İŞİ ŞİKAYET EDİYOR

Eğitim Sen’in bu tutumuna anlam veremediğini kaydeden Uzun, “Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) nöbet eylemine destek vermek yerine, Eğitim-İş'i MEB'e şikayet etmekle, nöbet sorunun çözüleceğine mi inanıyor acaba? İlkeli ve dik duruşuyla 19. Milli Eğitim Şurası'nın aykırı sesi olan Eğitim-iş; Genel Eğitim Sekreteri Önder Yılmaz aracılığıyla Eğitim-Sen'in şuradaki konumunu kamuoyuyla paylaşmış ve bu sendikanın saldırılarının temel nedeninin, Şura'da Eğitim-İş'in gölgesinde kalmış olmalarıdır diye yazmıştı. Ayrıca bu sendikanın "Anadilde Eğitim"le ilgili kamuoyuyla daha önce paylaştığı önerisini neden gündeme getirmeyip sus pus kaldığını da belirterek şöyle bitirmişti yazısını:

"İmralı görüşmelerinin paydaşı, Akil adamlığın aktörü ve sözde barış sürecinin destekçisi bir sendika hem de yıllardır savunduğu "Anadilde Eğitim" talebini Şura'ya getirememiştir. Hem de bu talebi getireceklerini günler öncesinde ilan etmiş olmalarına rağmen... Terör örgütüyle uzlaşan siyasal iktidarın sendikal ortamdaki resmini yansıtan sendikanın iktidara karşı gıkı çıkmamaktadır."

ÇÖZÜMÜ BAKANLIKTAN BEKLİYORLAR

Uzun, “Eğitim emekçileri tarafından ciddi bir şekilde sahiplenilmiş nöbet eylemine destek her geçen gün büyürken ve her geçen gün bu eyleme katılan öğretmenler cezalandırılırken sesini çıkarmayan Eğitim Sen çözümü bakanlıktan mı bekliyor? Yakın zamanda hepimizin tanık olduğu Eğitim-Sen'in başlattığı sivil itaatsizlik eylemlerinin ardından Eğitim bir-sen sendikası kamuya türbanı sokabilmek için yine aynı ismi kullanarak süresiz eylem başlatmıştır. Her nasılsa kurum amirleri bu eylem ile ilgili cezai bir işlem yapmazken,  Eğitim-iş'in son derece makul ve mantıklı kazanım elde etmek için yaptığı eyleme katılanları, bazı illerde cezalandırma yoluna gitmesini anlamak da hiç zorlanmıyoruz. Bir tarafta sivil itaatsizlik adı altında ideolojik eylemler yapan bir sendika ve hiç bir işlem yapmayan amirler,  bir tarafta sol kesimi temsil ettiğini belirten bir sendika ve tüm bunlara karşı kendi sloganlarıyla Irkçılığa gericiliğe bölücülüğe karşı, Atatürkçü devrimci kimliği ile öne çıkan Eğitim-iş” diyerek sözlerini noktaladı.

 

Editör: TE Bilişim