Erasmus Proje yazılım eğitimlerine ilgi artıyor

Uşak Valiliği tarafından düzenlen, “Uygulamalı Ersamus+ Eğitimi” sona erdi. Eğitimci  Necmeddin Yemiş, Uşaklıların her geçen gün proje yazma konusuna ilgi göstermesinin sevindirici olduğunu belirterek, son programa 45 kişinin katıldığını ve başarılı bir eğitim ve uygulama safhası geçirdiklerini kaydetti.

Uşak İl Özel İdaresi Toplantı Salonunda 5 gün süren “Uygulamalı Ersamus+ Eğitimi” sona erdi. Kamu kuruluşları ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinden 45 kişi, Eğitici Necmeddin Yemiş’den proje yazma teknikleri konusunda eğitim aldı. Programın son iki gününde ise gruplar halinde uygulamalı olarak proje yazımı gerçekleştirildi.

“UŞAKLILAR ÇOK BAŞARILI”

Uşak'ta İmam Hatiplilerin binasına dar gelirli öğrencilere eğitim veren ADD geçecek Uşak'ta İmam Hatiplilerin binasına dar gelirli öğrencilere eğitim veren ADD geçecek

Yemiş, Erasmus + programının önemine dikkat çekerek, Uşak’ta ne kadar çok proje üretilirse,  AB kaynaklarından Uşak’ın o kadar çok yaralanacağını hatırlattı. Uşak Valiliğinin de bu konuda çok büyük destekleri olduğunu belirten Yemiş, proje yapacak kamu ve STK’ların iyi etüt çalışması yaparak kaliteli projeler hazırlaması gerektiğini de belirtti.  

Uygulama bölümünde kursiyerlerin birbirinden değişik konularda çok başarılı çalışmalar ortaya koyduğunu belirten Yemiş,“Edindiğim bilgilere göre proje sunmada Uşak il sıralamasında hak ettiği yerlerde değil. Oysa, Uşak’taki proje yazma eğitimleri çok verimli ve Uşaklı kursiyerleri bu konuda çok başarılı bulduğumu belirtmek isterim. Başta öğretmen ve öğrencilerimiz olmak üzere; mesleki eğitim alanında çalışanlar, meslek okulları öğrencileri, çıraklar, yetişkin eğitimi veren kurumların eğitimcileri ve öğreniciler, her düzeyden kurum ve kuruluşların Erasmus+ programının sağladığı fırsatlardan yararlanmak için proje hazırlamaya davet ediyorum.” dedi. Yemiş, sona eren program hakkında da şu bilgileri verdi:

“Erasmus + Okul eğitim alanına özel olarak ise eğitimde kaliteyi artırmayı, Program Ülkelerindeki okullar ve eğitim personeli arasında işbirliğini güçlendirmeyi amaçlamaktadır. Eğitim, gençlik ve spor alanında faaliyeti olan kurum/kuruluşlar Okullar İşletmeler Eğitim çalışanları Örgün eğitim öğrencileri Gençler Gençlik çalışanları Ana Eylem 1 – Bireylerin Öğrenme Hareketliliği (KA1) altında yer alan Okul Eğitimi Personelinin Öğrenme Hareketliliği Ana Eylem 2 – Yenilik ve İyi Uygulama Değişimi için İşbirliği (KA2) altında yer alan Stratejik Faaliyetler, Avrupa 2020 Stratejisi/Eğitim ve Öğretimde Avrupa İşbirliği Strateji Çerçevesi (ET 2020) kapsamındaki önceliklere odaklanacaktır. Özellikle: Erken okul terkinin azaltılması Temel becerilerin geliştirilmesi, Erken çocukluk eğitimi ve bakımı alanında kalitenin arttırılması, Öğretmenlerin mesleki yeterliliklerinin güçlendirilmesi, Eğitim, öğretim ve öğrenme süreçlerinin kalitesinin artırılması, Kurumsal modernizasyon ve toplumsal yenilik getiren deneyimlerin uygulamaya geçirilmesi, Okullar arasında ortak konularda çalışmaya yönelik küçük ölçekli işbirliği projeleri, Yerel/bölgesel kuruluşlar ile okullar arasında, eğitim alanında yenilikçi uygulamaların geliştirilmesine yönelik büyük ölçekli ortaklık projeleri, Dil becerileri ve kültürel farkındalığı güçlendirmeyi amaçlayan bir proje aracılığıyla, eğitim dönemleri içinde öğrenci gruplarının değişimi Uzun dönemli personel hareketliliği. Erasmus+ kapsamındaki projelerinin  hedef kitlesi en genel anlamıyla, okul eğitimine taraf olan kamu ya da özel kurum ve kuruluşlar ile bu kurumlardaki idareciler, eğitimciler/öğretmenler ve öğrencileri kapsamaktadır. Erasmus+   ile önceki programlar  arasındaki farklılıklara,  başvuruların nasıl yapılacağına  dair detaylı bilgiler verildi.”

Editör: TE Bilişim