Gülben Ergen, Sivaslı’da 31’nci anaokulunu açtı

Sanatçı Gülben Ergen, başkanlığını yaptığı Çocuklar Gülsün Diye Derneği öncülüğünde Uşak’ın Sivaslı İlçesi’nde yapılan Çocuklar Gülsün Diye Küçükmavi  Anaokulu’nun açılış törenine katıldı. Gülben Ergen, "Bugün 31’nci anaokulumuzu açıyoruz. Biz bir şey yapmadık, biz sebep olduk" dedi.

Sivaslı İlçesinde hayırsever Fatma Küçükmavi tarafından yapılan adının verildiği anaokulunun açılış törenine, Gülben Ergen, Uşak Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Sivaslı kaymakamı Mutlu Aklyol, Sivaslı Belediye Başkanı Nihat Sazlıgöl, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, İl Milli Eğiitm Müdürü Bülent Şahin, okulu yaptıran ve kendisi Uşaklı olup yurt dışında yaşayan hayırsver Fatma Küçükmavi ve yağan yağmura rağmen çok sayıda Gülben Ergen hayranı katıldı.

“ERGEN; “BİZ SADECE SEBEP OLDUK”

THY, Uşak'a uçuş okulu kuruyor THY, Uşak'a uçuş okulu kuruyor

Törenin açılış konuşmasını Sivaslı kaymakamı Mutlu Akyol yaptı. Akyol, “İlçemizde 5 bin 250öğrenci eğitim görüyor. İlçemizde hayırseverlerin yaptırdığı okullarda mevcut. Köylerde okul öncesi eğitim az da olsa İlçe merkezimizde yüzde yüz oranındadır. Bu okulu yaptıran hayırsever hemşerimiz Sayın Fatma Küçükmavi ve Değerli Sanatçı Gülben Ergen’e çok teşekkür ederim” dedi.

Öğrenci velileri ve hayranlarının yoğun ilgisi altında kürsüye gelerek konuşan Gülben Ergen, "Bugün 31’nci anaokulumuzu açıyoruz. Biz bir şey yapmadık, biz sebep olduk. Bu güzel aile Fatma Küçükmavi ve alieis burada doğduğu şehirde bu topraklarda çocuklar gülsün diye bağış yaptılar ve bu anaokulu yapıldı" dedi. Ergen, “Çocuklar Gülsün diye Ağrı’dan Uşak’a geldik. Buradan Artvin’e hareket edeceğiz. Çocuklarımızın hepsi pırlanta gibidir. Dünyada hiçbir çocuğun farkı yoktur. Olamaz ve olmamalıdır. Bütün çocuklar aynı haklara sahiptir. Bütün çocuklar Allah’ın yaratılmış en kıymetlisidir, bizim de kıymetlimizdir. Çocuklarımızı bol bol okutalım. Teşekkür ederim Uşak. Seni çok seviyorum” şeklinde duygularını dile getirdi.

Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin de konuşmasında eğitimin önemine dikkat çekerek, “Hayırsever, devlet ve sanatçı işbirliği ile memelektimizde bir eğitim kurumuna daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kendi topraklarında okul öncesi eğitim için bu okulu yaptıran Sayın Fatma Küçükmavi ve ailesine, ayrıca okul yapımına aracı olan Sanatçı Sayın Gülben Ergen’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra, açılış töreni yağmur altında kurdele kesilmesiyle son buldu. Tören sırasında görevlilerle birlikte anaokulunda etkinlik yapan öğrencileri ziyaret eden Gülben Ergen öğrencilerle sohbet ederek bir süre onlarla yakından ilgilendi.

Editör: TE Bilişim