Uşak Üniversitesi Uluslararası Öğrenciler Ofisi tarafından Dünya Göçmenler Günü dolayısıyla etkinlik gerçekleştirildi. Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa, Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Vali Yardımcısı Hüseyin Demirbaş, Uşak İl Göç İdaresi Müdür Vekili Hakan Gündüz, Uluslararası Öğrenciler Ofis Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ferhat Karaman, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Dr. Karaman, Dünya Göçmenler Günü’nün tarihinden bahsederek, “Bugün, uluslararası etkileşimlerde ortaya çıkan siyasi, kültürel, sosyal ve ekonomik problemlerin gündeme getirilmesi açısından büyük bir önem taşıyor. Son 30 yılda dünya üzerindeki göçmen sayısı 75 milyonlardan 250 milyonlara ulaştı. İnsanlar dünyadaki savaş, iç karışıklık gibi birçok nedenden dolay ülkelerini terk etmek durumunda kalıyorlar. Bu durum uluslararası öğrenci sayısını da artırdı. Biz de Uşak Üniversitesi’nde uluslararası birçok öğrenciye sahibiz. Yaptığımız niteliksel geliştirmelerle birlikte öğrenci sayımızı da artırmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Rektör Savaş yaptığı konuşmada, Türk-İslam Kültürü’nün göçmenlere bakış açısını dile getirdi. Savaş, 18 Aralık tarihinin Birleşmiş Milletler tarafından Göçmenler Günü olarak ilan edildiğini aktararak, “Biz göçmenleri her zaman hatırlayan bir topluluğuz. Geçmişte böyle oldu, bugün de böyle. Gelecekte de inşallah böyle olacaktır. Geriye doğru baktığımızda İslam Kültürü’nde bir muhacir var, ensar var. Daha sonraki dönemlere bakıyoruz, Fatih Dönemi’nde, İspanya’da zulüm gören Yahudilere kucak açmışız. Bugün de mağdur durumda olan bütün insanlara kucak açıyoruz. O’nların dualarıyla burada ayakta duruyoruz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Rainer Maria Czichon ve derslerinde üstün başarı gösteren Uşak Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Bölümü Öğrencisi Türkmenistanlı Azat Saparov’a, Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş tarafından plaket verildi.

Atilla Yeşilada: Önce kendi öğrencimizi eğitelim ve karnını doyuralım Atilla Yeşilada: Önce kendi öğrencimizi eğitelim ve karnını doyuralım

Etkinlikte Ahıskalı, Afgan, Türkmenistanlı, Azerbaycanlı ve Yemenli öğrencilerimiz müzik ve dans gösterilerini sahneledi. Etkinlikte ayrıca Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Büyüksün Türkiye’ ve ‘Mahalle’ adlı kısa filmler gösterildi.

Editör: TE Bilişim