Görevden alınan okul müdürlerinin görevleri iadesi istendi

CHP Uşak İl Başkanı Ferit Celal Güray ve Atasen Uşak İl Temsilcisi Aydın Pazarcı, ortaklaşa düzenledikleri basın toplantısında, Danıştay’ın kararı olduğunu ve bu karar gereği Uşak’ta görevden alınan okul müdürlerinin derhal görevlerine iadesini istediler.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmeliğin bazı maddelerinin iptali istemiyle açılan dava sonuçlandı. Danıştay, görevden alınan 8 bin 403 okul müdürünün görevine dönmesinin kapısını açtı.

CHP Uşak İl binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan CHP Uşak İl Başkanı Ferit Celal Güray ve Ata Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası  (Atasen) Uşak İl Temsilcisi Aydın Pazarcı: Uşak’ta da görevden alınan okul müdürleri ve yöneticilerin Danıştay Kararı gereği derhal görevlerine iadesini, 30 günlük yasal sürecin başladığını belirttiler. Aksi takdirde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Uşak Valiliğinin yargılanabileceği uyarısında bulundular.

“ATAMALARA KADROLAŞMAYA YÖNELİKTİ”

İlk söz alan CHP Uşak İl Başkanı Güray, “Okul müdürlerinin görevden alınması Milli Eğitimde tamamen siyasi ve hükümet yanlısı Eğitim Bir Sen’in kadrolaşmasını sağlamaya yöneliktir. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun (İDDK) 2014/1151 Y.D. İtiraz nolu ve 18.02.2015 tarihli kararı ile Yönetmeliğin ‘Yönetici görevlendirmede esas alınacak hususlar’ başlıklı 10. Maddesinin 9. Fıkrasının, ‘Müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığına görevlendirme’ başlıklı 23. Maddesinin 1. Fıkrasında hiçbir ölçüt ve duyuruya yer verilmemesine ilişkin eksik düzenleme, Ek-1 Değerlendirme Formunun ‘Açıklama’ başlıklı kısmının 3. Maddesinde ‘en az altı ay çalışmış olma’ şartının İlçe Milli Eğitim Müdürü, Eğitim Kurumundan Sorumlu Şube Müdürü ve İnsan Kaynaklarından Sorumlu Şube Müdürleri için aranmamasına ilişkin eksik düzenleme olduğu ve bununda hukuka aykırı olduğu ve hükmün yürütmesini durdurulması gerektiği kararını vermiştir. İDDK kararının gerekçesinde, değerlendirme formunda yer alan kriterlere cevap verilebilmesi için ve okul müdür hakkında objektif ve doğru değerlendirme yapılabilmesi için makul bir süre birlikte çalışması ve okul müdürünün de yeterince iyi tanınması gerektiği ifade edilmiştir“ bilgisini aktardı.

“VALİ VE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YARGILANIR”

Atasen Uşak İl Temsilcisi Aydın Pazarcı da Milli Eğitim Bakanlığı’nın son dönemde hukuksuzluğu ve yargı karalarına uymayı alışkanlık hainle getirdiğinden yakındı. Pazarcı açıklamasına şöyle devam etti: “Şayet MEB taşra yetkilileri hukuku arkadan dolaşmaya kalkarsa buradan belirtmek isteriz ki, hukuken muhatabımız MEB değil, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve valilik makamıdır. Biz dilekçelerimiz il milli eğitim müdürlüğüne verdik. 2577 Sayılı Yasanın 28. Maddesi gereği 30 günlük süre işlemeye başlamıştır. İstemimizin yerine getirilmemesi durumunda ilgililer hakkında hangi işlemlerin yapılacağı açıktır.

Ayrıca adalet mekanizması üzerindeki baskı kalkmış olmalı ki, değişik bölge idare mahkemelerinden il ve ilçe milli eğitim müdürleri ile şube müdürlerinin yargılanma kararları gelmeye başlamış bulunmaktadır. Bunun en son örneği Manisa’nın Kula ilçesi Milli Eğitim Müdür ve şube müdürlerinin yargılanması kararıdır. Bu karar, ilimizin hukuki konularının görüşüldüğü Manisa İdare Mahkemesi kararı olması açısından emsal karar niteliğindedir. Yani bu karar neticesinde ilimiz genelinde görev yapan ve hukuksuzluğun altına imza atmış bulunan tüm milli eğitim müdürleri 4483 sayılı Yasa hükmü gereği yargılanma tehlikesi ile büyük oranda karşı karşıyadır.”

 

 

 

Uşak Eğitim İş, hayatını kaybeden çocuk işçi sayısını açıkladı Uşak Eğitim İş, hayatını kaybeden çocuk işçi sayısını açıkladı

 

Editör: TE Bilişim