Uşak Üniversitesi 2019-2020 Akademik Yılı Açılış Töreni, Türk Tarih Kurumu Şeref Üyesi Tarihçi-Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın katılımıyla gerçekleştirildi. Program öncesi Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Prof. Dr. İlber Ortaylı’yı makamında ağırlayarak üniversitemiz hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Ortaylı ziyaret sonunda üniversitemiz şeref defterini imzaladı. 

Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen açılış törenine, Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Uşak Milletvekili Opr. Dr. İsmail Güneş, Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uşak Baro Başkanı Emin Coşkun, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Murat Kılıç, İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer, çok sayıda protokol üyesi, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Türk Tarih Kurumu Şeref Üyesi, Tarihçi Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı açılış dersini gerçekleştirdi. Uşak Üniversitesi’ne davetlerinden dolayı teşekkür eden Ortaylı, bundan yıllar önce Uşak’tan geçerken böylesi bir şehirde üniversite görmeyi hayal ettiğini belirterek “İşte bugün buradayız. 2019-2020 öğretim yılı, Uşak Üniversitemize hayırlı olsun.” dedi.
Türkiye üzerinde ‘Taşra Üniversitesi’ adı klasmanına sokulan çok sayıda kıymetli üniversitenin bulunduğuna değinen Prof. Dr. Ortaylı, “Bunların yeri çok kolay şekilde doldurulamaz. Uşak Üniversitesi bunlardan bir tanesidir. Üzerinde bulunduğunuz toprağın tarihini, geçmişini, gelenek ve göreneklerini bilmeniz şarttır.”dedi.

Tarihi araştırmaların vazgeçilmezlerinden olan arkeoloji bilimi ve pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Uşak üzerinde yapılan araştırmalara da değinen Prof. Dr. Ortaylı, “Helenistik döneme ait eski Yunan kalıntılarına en çok rastladığımız bölgelerden biri olan Uşak’ta maalesef en çok yaşanan sıkıntılardan birisi de kaçak kazılar. Öte zamanlardan beri efsane gibi anlatılan başka ülkelerin bizim ülkemizde kalan tarihi mirası çalıp götürdüğüne ilişkin iddiaları herkes biliyor zaten. Neyse ki son zamanlarda büyük ölçüde bunların önüne geçtik. Hatta ve hatta yanlışlıkla kaptırdıklarımızı da geri aldık.” diye konuştu.

Uşak ve Bolu’da mülteci popülizmi; Ankara ve İstanbul’da ise mültecilere destek projeleri! Uşak ve Bolu’da mülteci popülizmi; Ankara ve İstanbul’da ise mültecilere destek projeleri!
Editör: TE Bilişim