Millî Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün başlattığı '1000 Meslek Lisesi Sanatsal Etkinliklerde Buluşuyor' projesi kapsamındaki meslek liselerinde çevrim içi sanatsal etkinliklerde ortaya çıkan ilk çalışmalar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen sergide değerlendirildi.

Proje kapsamında, görsel sanatlar öğretmeni Dilşat Kaya rehberliğinde BİLSEM öğrencileri ve Uşak TOBB Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin ortak çalışmalarının yer aldığı 'Artık Yeter Şiddete Dur De!' temalı karma afiş sergisi tarihi Tekeşoğlu Konağında açıldı.

Bazı öğretim üyeleri, 60 liralık yemeği 20 liraya yiyor iddiası Bazı öğretim üyeleri, 60 liralık yemeği 20 liraya yiyor iddiası

Serginin açılışına katılan İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, Mesleki ve Teknik Eğitimde 1000 Okul projesi kapsamında sanata yatkın öğrencilerin eserlerinin sergilendiği etkinlikle ilgili olarak yaptığı değerlendirmede "Teknik liselerde okumakla birlikte öğrencilerimizin sanatsal yönlerini de ortaya çıkarmayı hedefleyen proje kapsamında geçtiğimiz günlerde başlatılan çalışmaların ilk ürünlerinden oluşan karma afiş sergimizi açtık. Öğrencilerimizin sanata olan ilgilerini görmek bizleri mutlu etti. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü gibi önemli bir günde kadına şiddete karşı duruşu vurgulayan bu serginin ayrı bir anlamı var. Projede ve serginin hazırlanmasında görev alan öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum" dedi.

Karma afiş sergisi, Bozkurt Mahallesi Hisarkapı Uluyolu üzerindeki Tekeşoğlu Konağında 12 Mart 2021 tarihine kadar gezilebilecek.

Editör: TE Bilişim