Uşaklı Prof: Öğrencilerimizin türküden nefret eder halde Uşaklı Prof: Öğrencilerimizin türküden nefret eder halde
 Uşak Üniversitesi’nde rektörlük seçimi öncesi ilk aday belli oldu. Uşak Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rifat Okudan, kısa bir süre sonra yapılacak olan rektörlük seçiminde aday olduğunu duyurdu. Konuyla ilgili gazetecilere yazılı bir açıklama yapan Prof. Dr. Rifat Okudan, “2006 yılından bugüne hem şehrimize hem de ülkemize eğitim alanında önemli katkılar yapma amacıyla gece-gündüz demeden gayretlerinizle bugüne getirmiş olduğunuz üniversitemiz, emin ve sağlam adımlarla geleceğe doğru ilerlemektedir. Her şeyden evvel en kalbî duygularımla ifade etmeliyim ki; sizlerin bugüne kadar üniversitemize yapmış olduğu katkıların yeni dönemde de artarak devam edeceğine bütün samimiyetimle inanıyorum. Sizlerin de bildiği üzere, üniversitemiz, geleceğe daha emin adımlarla ilerleyebileceği yeni bir dönem için üçüncü kez rektörlük seçim sürecine girmiştir. Bu süreçte aday olan veya olacak olan tüm kıymetli hocalarımızın üniversitemizin âlî menfaatleri için en samimi gayreti göstereceğine bütün kalbimle inanıyor, bu çaba ve gayretler neticesinde Rabbimin bizlere en hayırlı sonucu vermesini niyaz ediyorum. Böylesine hayırlara vesile olabilecek bir yolda teveccühünüz ile Uşak Üniversitesi Rektörlüğü’ne aday olduğumu sizlerle paylaşmak istiyorum” dedi. 



“İnşaallah en kısa zamanda sizleri ziyaret etmek arzusundayım. Burada anlatma fırsatı bulamadığımız duygu ve düşüncelerimizi paylaşmak için ama daha da önemlisi sizleri dinleyebilmek için en kısa zamanda yüz yüze görüşmeyi ümit ediyorum” diyen Prof. Dr. Rifat Okudan, şöyle söyledi: “Unvanlarımızı, kaygılarımızı, tereddütlerimizi, hesaplarımızı elimizin tersiyle kenara itip gönüller inşa etmek, dostluklar tesis etmek, öğrencilerimizi ve üniversitemizi daha iyi bir geleceğe sağlam adımlarla taşımak üzere sizlerle el ele verip çalışmak istiyoruz.” 
RİFAT OKUDAN KİMDİR?
1968 yılında Isparta’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Isparta’da tamamladı ve Isparta İmam-Hatip Lisesi’nden 1986 yılında mezun oldu. Aynı yıl Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde yüksek öğrenime başlayan Prof. Dr. Okudan 1991 yılında bu fakülteden mezun oldu. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde başladığı yüksek lisans eğitimi sırasında Isparta’da kurulan Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi olarak 1993 yılında göreve başladı. 1995 yılında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalı’nda “Gelenbevî ve Vahdet-i Vücûd” başlıklı tezini savunarak yüksek lisansını tamamladı. Aynı yıl Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde doktora eğitimine başladı. Adı geçen Enstitünün Temel İslam Bilimleri Anabilim Dalı’ndan “Şeyhu’l-İşrâk Sühreverdî Maktûl ve Eserlerindeki Üslûb ve Belâğat” başlıklı teziyle 2001 yılında doktor unvanını aldı. 1999-2000 öğretim yılında Kuveyt Hükümeti bursuyla Kuvet Üniversitesi’nde araştırmalarda bulundu. 2008 yılı Ocak ayında Tasavvuf Doçenti ünvanını aldı. 2009 yılında Exeter Üniversitesi Arap ve İslam Araştırmaları Enstitüsü’nde misafir öğretim üyesi olarak bulundu. 2013 yılı Şubat ayında Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Anabilim Dalı’nda Profesör kadrosuna atanan Prof. Dr. Okudan’ın yayınlanmış beş kitabı, ulusal ve uluslar arası dergilerde yayınlanan çok sayıda makalesi ve sempozyumlarda sunduğu çok sayıda tebliğinin yanısıra çeşitli vesilelerle yurt içinde ve yurt dışında verdiği konferansları bulunmaktadır. Evli ve dört çocuk babası olan Prof. Dr. Rifat Okudan 2013 yılı Nisan ayında Uşak Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı olarak atanmıştır.

Editör: TE Bilişim