EĞİTİMİN DİNSELLEŞTİRİLMESİ VE LAİK EĞİTİM PANELİ

Eğitim Sen Uşak Şubesi , “Eğitimin Dinselleştirilmesi ve Laik Eğitim” Konusunda bir panel düzenledi. Panelde konuşan CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, “Okullarda türbanın serbest olması ve okulların çoğununun imam hatibe dönüştürülmesiyle eğitim sisteminin nereye doğru yönlendirilmek istediğinin açık net olarak belli olduğunu” söyledi.

 Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen panele konuşmacı olarak, CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, Dokuz Eylül Üniversitesi  Öğretim Üyesi ve Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Kemal Kocabaş, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Ünder, Uşak Üniversitesi Öğretim Üyesi  Doç. Dr. Aycan Çiçek Sağlam katıldı.

 Az sayıda dinleyicinin olduğu panele,  ADD Uşak Şube Başkanı Arif Güvenir, Alevi Kültür Derneği Başkanı Fikret Sağdemir, Eski Eğitim Sen Başkanları, CHP yönetimi, CHP Gençlik Kolları Başkanı Cihan Yıldırım da katıldı.

EĞİTİM SEN’DEN VEFA

Panel öncesi emekli olan Eğitim Sen üyesi öğretmenler için bir tören düzenlendi.  Emekli öğretmenler: Erol Ün, Atalay Akcan ve Saffet Korkmaz,a Eski Şube Başkanlarından Ahmet Özpınar, Tufan Biçar ve Deniz Aytunç plaketlerini takdim etti.Eğitim Sen Uşak Şube Başkanı Burak Yavaş da emekli olan üyelerine teşekkür belgesi verdi.

İlk söz alan panelist Uşak Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aycan Çiçek Sağlam oldu. Aycan, “Eğitim sisteminin nasıl kurgulandığı, nasıl bir toplumsal proje olduğu, eğitim ideolojisinin toplum içinde nasıl bir yeri olduğu,ve laik eğitim sistemi yapısı hakkında bilgiler verdi.

CİHANER; “DİN VE EĞİTİM AYRI OLMALIDIR”

Atilla Yeşilada: Önce kendi öğrencimizi eğitelim ve karnını doyuralım Atilla Yeşilada: Önce kendi öğrencimizi eğitelim ve karnını doyuralım

 Sağlam, “Günümüzde eğitim sistemi amaç olarak mı, yoksa araç olarak mı kullanıldığının belli olmadığı bir sistem döngüsü içerisindedir” dedi.

Daha sonra söz alan CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, “Toplumumuzun din ve dinsel olanla resmi olan zorunlu örtüşmezliği değil, hukuk düzeninin toplumsal kuralların dinsel referanslara dayanmaması ondan kaynaklanmaması gerekir. Dinle eğitim ayrı çatı altında yer alması gerekir” dedi. Cihaner, okullarda türbanın serbest olması ve okulların çoğununun imam hatibe dönüştürülmesiyle eğitim sisteminin nereye doğru yönlendirilmek istediğinin açık net olarak belli olduğunu da sözlerine ekledi.

“ÖĞRENCİLERİN DUYGU VE BECERİSİ YOK”

Diğer konuşmacı Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Kemal Kocabaş ise, Eski sistemde Köy Enstitülerinin yetiştirdiği her öğrencinin farklı sanat dallarında uzman kişiler olarak yer aldığını, şimdiki yetişen öğrencilerin duygularının tamamen alındığı hiçbir beceri ve sanat alanında kendilerini gösteremediklerinden” dert yandı.

Son konuşmacı Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Ünder, “Eğitimin kalitesinin arttırılması, çocuklara iyi bir gelecek bırakılması ve ileriye dönük düşünüldüğünde iyi bir nesil yetiştirmenin topluma katkı sağlayacaktır” ifadesini kullandı.

Konuşmacıların sözlerini tamamlamasının ardından program, karşılıklı soru, cevap şeklinde sona erdi.

Editör: TE Bilişim