BAŞARI BELGESİ YANDAŞLARA VERİLİYOR

Eğitim-Sen Uşak Şube Başkanı Burak Yavaş, Sivaslı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce verilen 47 başarı belgesinin, liyakate göre değil, yandaş sendikaya üye olunmasına göre verildiğini iddia ederek, bu durumu eleştirdi.

Eğitim-Sen Uşak Şube Başkanı Burak Yavaş, “Sivaslı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine getirilen sınıf öğretmenin de liyakat dikkate alınmadan görevlendirildiğini öne sürdü. Yavaş, sendika olarak başarı belgeleri ile ilgili dava açmayacaklarını ama belge düzenlenirken kriterin yandaş sendika üyesi olmasını eleştirdiklerini de sözlerine ekledi.

Yavaş’ın konu ile ilgili basın açıklaması şöyle:

“AKP iktidarın eğitim itibarsızlaştırma politikaların sonucunda Sivaslı ilçemizde 2013-2014 Eğitim öğretim yılının sonuna doğru İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne liyakat kriterleri dikkate alınmadan bir Sınıf Öğretmeni görevlendirilmiştir. Bu görevlendirmeyle ilgili tepkiler hala sürmekte iken yeni bir sorun daha ortaya çıkmıştır.  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün teklifi ve Kaymakamın onayıyla 47 adet başarı belgesi ilçede görev yapan personele verilmiştir. Buraya kadar her şey normal gözükmekle birlikte başarı belgeleriyle ilgili ortaya çıkan şu soruların cevaplanması kamuoyuna ve Sivaslı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bırakıyoruz.

1-Uşak ilinde ilgili yönetmelik gereği toplam 80 kişi başarı belgesi alabilecekken Uşak merkezde 0, Karahallı’da 5, Eşme’de 1, Ulubey’de 1, Banaz’da 4 personel başarı belgesi alırken 180 öğretmenin çalıştığı ilçede 47 personelin Başarı Belgesi alması hangi akıl ve matematikle izah edilmektedir?

2- Sivaslı İlçemizdeki personelin yaklaşık üçte biri “Çalışkanlık” nedeniyle başarı belgesi almışken ilçemiz TEOG ve LYS gibi sınavlardaki başarılarıyla neden gündeme gelmemektedir?

3- İlçemizde bu kadar başarı belgesi olan personel varken ilçemiz okulları Ulusal ve Uluslararası Projelerde katılımları ve aldığı ödülleri neden gündeme gelmemektedir?

4-Başarı Belgesi alan personellerin içinde öğrenci dövmek suçlamasıyla soruşturma geçiren personelin olması eğitim ortamında şiddetin arttırılmasının onaylanması anlamına gelmemekte midir?

5- Başarı Belgesi alan personellerin içinde yaptıkları ihaleler yüzünden soruşturma geçiren personellerin olmasının sebebi nedir?

6-Sivaslı ilçesinde okul idarecilerin teklif etmedikleri personellerin bile başarı belgesi alması ne kadar doğrudur?

Uşak Üniversitesi'ndeki Prof: Nasıl bir ilkel düşünce bu? Uşak Üniversitesi'ndeki Prof: Nasıl bir ilkel düşünce bu?

7-Başarı belgesi verilen personelin içinde evli çiftlerin çok fazla yer almasının nedeni nedir?

8-Başarı belgesi alan bu personelin yarısından fazlasının Yandaş Sendika üyesi olması belge dağıtımında ayırımcılık yapıldığını göstermekte midir?

Bu sorularımızı da daha arttırabilecekken şunu açıkça ifade etmek istiyoruz, Başarı Belgesi alan hiçbir arkadaşımızın aldığı belgeye itiraz etmiyoruz. İptali için dava da açmayacağız. Açarsak kazanacağımızı da biliyoruz. Bu belgeler geri alınsın veya iptal edilsin de demiyoruz. Bizim için verilen bu belgelerin hiçbir anlamı yoktur. Biz bu belgelerin veriliş şekli ile yandaş uygulamasına karşıyız.  

Uşak Eğitim Sen olarak atamalarda, görevlendirmelerde, ödül ve başarı belgelerinin dağıtılmasında yandaşlığı ve hukuksuzluklara karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. İlimizdeki tüm eğitim emekçilerinin hak arama mücadelesinde her zaman yanlarında olacağız.”

 

Editör: TE Bilişim