LOGOS ÜYELERİ ATÖLYE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Uşak’ta 2014 yılı Ocak ayında kurulan Logos Düşünce Kulübü üyeleri, edebiyat ve felsefe atölyelerinde çalışmalar sürüyor. Kulüp sözcüsü Erdem Kahveci, edebiyat atölyesinin 22. Felsefe atölyesinin ilk çalışmasını yaptığını kaydetti.

Uşak’ta 12 aydır faaliyet gösteren, “Logos Düşünce Kulübü üyesi 20 kişi, 15 gün aralıklarla toplanarak edebiyat ve felsefe atölye çalışmaları yapıyor. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Logos Düşünce Kulübü Sözcüsü Erdem Kahveci, çalışmalarını, Uşak Akademi Kitapevinde yürüttüklerini kaydetti.

“AKIL KULÜBÜ”

Logos’un anlamı hakkında bilgi veren Kahveci, “Logos sözcüğü Yunancada us ile kavrama anlamındadır. Kısacası, Logos’un tam karşılığı “Akıl” diyebiliriz. Logos Düşünce Kulübü, bundan bir yıl önce kuruldu. Edebiyat ve felsefe meraklısı 20 arkadaşımız bir araya gelerek, önce edebiyat atölyesi oluşturdu. Bugüne kadar edebiyat atölyemiz, 22 kitabı analiz ederek tartıştı” dedi.

“TARİH İÇERİSİNDE YOLCULUK”

Uşak Eğitim İş, hayatını kaybeden çocuk işçi sayısını açıkladı Uşak Eğitim İş, hayatını kaybeden çocuk işçi sayısını açıkladı

Felsefe Kulübünün de ilk çalışmasını “Sümerler” üzerine gerçekleştirildiğini belirten Erdem Kahveci, “Logos Düşünce Kulübü”nün son çalışmasını da şöyle örneklendirdi:

“Geçtiğimiz Cuma günü Uşak Akademi Kitapevi’nde, yaşayan en büyük Türk yazarlarından İhsan Oktay Anar’ın “Puslu Kıtalar Atlası” adlı kitabı tartışıldı. Üniversite öğrencisinden çalışanına, üniversite hocasından, serbest meslek sahibine kadar 20 kadar farklı okuyucunun katıldığı buluşmada kitap farklı açılardan masaya yatırıldı.

Okuyucuların Evliya Çelebiden ya da daha geniş anlamda eski yazın kültürümüzden esintiler bulduğu kitap, Uzun İhsan Efendi ve oğlu Bünyamin’in  servet, heyecan, macera gibi türlü şeylerden daha değerli bir şey için yaptıkları bir yolculuğun çarpıcı anlatımını sunmaktadır.

Anar, diğer kitapları hakkında ipuçları veren bu ilk yapıtında okuyucuları tarih içinde bir yolculuğa çıkarır. Sadece 230 sayfa içinde 20ye yakın alt hikaye bulunan kitap okuyucuların hemen hepsi tarafından hayranlıkla karşılanmıştır.

Akademi Kitapevi şu ana dek 20den fazla kitabın tartışılmasına ev sahipliği yapmış ve yapmaya devam etmektedir. Son kitabı olan Puslu Kıtalar Atlasının ardından 03.12.2014’te de Goethe nin “Genç Wernerin Acıları” kitabının tartışılmasına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Her 15 günde bir saat 18:00’de düzenlenen kitap tartışmaları kitapevi tarafından da sosyal medyada ilan edilmekte.

Tüm okuyucularımız kitabın tartışmasına davetlidir.”

 

Editör: TE Bilişim