Eğitim İş Şube Başkanı Uzun: MEB Zorunlu Rotasyondan Geri Adım Attı”

Milli Eğitim Bakanlığı’nın zorunlu rotasyon kararından vazgeçmesini değerlendiren Eğitim İş Uşak Şube Başkanı Ercan Uzun, aldığı her kararla, eğitim çalışanlarının yılların birikimiyle elde ettiği özlük haklarını gasp eden Milli Eğitim Bakanlığı’nın gördüğü tepkiler üzerine rotasyon uygulamasından geri adım attığını açıkladı.

 Eğitim İş Uşak Şube Başkanı Ercan Uzun yaptığı yazılı açıklamada, aldığı her kararla, eğitim çalışanlarının yılların birikimiyle elde ettiği özlük haklarını gasp eden Milli Eğitim Bakanlığı’nın gördüğü tepkiler üzerine rotasyon uygulamasından geri adım attığını belirtti.

“BAKANLIK TEPKİLER ÜZERİNE GERİ ADIM ATTI”

Eğitim-İş olarak, daha önce zorunlu rotasyonun öğretmenlere karşı tehdit unsuru olarak kullanılmasına karşı net tavır ortaya koyduklarını, kavimler göçünden sonraki en büyük göçün yaşanacağını, büyük bir karmaşa ve mağduriyet oluşacağını vurguladıklarını belirten Ercan Uzun, açıklamasında, sendikal mücadelenin sonuç verdiğini de kaydetti.

Uzun, “Eğitim çalışanlarının yılların birikimiyle elde ettiği özlük haklarını aldığı her kararla gasp eden Milli Eğitim Bakanlığı, gördüğü tepkiler üzerine rotasyon uygulamasından geri adım atmıştır.

Eğitim-İş olarak, daha önce 2011 yılının Ekim ayında 652 sayılı KHK’nin ucu açık maddelerine dayanarak zorunlu rotasyonun öğretmenlere karşı tehdit unsuru olarak kullanılmasına karşı ilk tavrı net olarak ortaya koymuş, kavimler göçünden sonraki en büyük göçün yaşanacağını büyük bir karmaşa ve mağduriyet oluşacağını vurgulamıştık” dedi.

Bazı öğretim üyeleri, 60 liralık yemeği 20 liraya yiyor iddiası Bazı öğretim üyeleri, 60 liralık yemeği 20 liraya yiyor iddiası

“DANIŞTAY’A DAVA AÇMIŞTIK”

Daha sonra 17.04.2015 tarih 29329 Sayılı Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe giren “Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği”yle düzenlenen “Rotasyon Uygulaması”na ilişkin düzenleme de dahil tüm yönetmeliğin birçok hükmünün iptali istemiyle Danıştay’da halen derdest olan bir dava açtıklarını kaydeden uzun sözlerine şöyle devam etti: “Bu dava devam ederken; Bakanlıkça, 04.07.2015 tarih 29406 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak değiştirilen rotasyon maddesinde yeni bir düzenleme yapılarak önceki 8 yılık süre, 12 yıla çıkarılmış ve geçici maddeyle de uygulamada önce 12 yıl olarak belirlenen süre bu kez 15 yıla çıkarılmıştı.

Bu yeni düzenleme ile birlikte 09.07.2015 tarihinde duyurulan “Rotasyon uygulama kılavuzu” hükümlerinin öğretmenler arasında bir kaosa yol açacağına, yeni öğretim yılının huzursuzluklarla başlayacağına ve hak arama uğruna binlerce öğretmenin yargıya koşacağına, haksız ve mesnetsiz uygulamaların hukuka aykırı olduğuna işaret ederek rotasyon uygulamalarının hukuk dışı olduğunu, kazanılmış hakları ortadan kaldırdığını dile getirerek konuyu yargıya taşımıştık.

“MÜCADELEMİZ BAŞARIYA ULAŞTI”

Sendikal mücadelemiz sonuç vermiş, Milli Eğitim Bakanınca az önce kamuoyuna yapılan açıklamada; “Rotasyon Uygulaması’ndan eğitsel bir değer elde edilemeyeceği” görüşüne varılarak nitelikli öğretmeni emekliye sevk edecek uygulamadan vazgeçildiği açıklanmıştır.

Başından beri hukuksuz bir uygulama olan rotasyondan Bakanlıkça vazgeçilmiş olması, Eğitim-İş’in eğitime ve öğretmene hiçbir katkısı olmadığı gibi sürgün anlamına gelen uygulamaya karşı yürüttüğü kararlı mücadelenin sonucudur. Eğitim-İş olarak bundan sonra da konunun yasal zeminde takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

                      

                                                                                                                                                           

Editör: TE Bilişim