Uşaklı Prof: Öğrencilerimizin türküden nefret eder halde Uşaklı Prof: Öğrencilerimizin türküden nefret eder halde
USAKPORT.COM// Geçtiğimiz günlerde bir televizyon programının reklam arasında, Manisa’nın Alaşehir ilçesinde yaşayan 3 buçuk yaşındaki Irmak Kupal’ı öldürdüğünü itiraf eden ve tutuklanan Hikmet A.’yla ilgili haberler, pedofili konusunu tekrar gündeme getirdi. Daha önceki yıllarda bazı ünlü isimlerinde adının karıştığı pedofili vakalarının ardından konuyla ilgili farkındalık oluşturmak için eğitim kurumlarında bazı çalışmalar başlatıldı.



ÇOCUK BEDENİME DOKUNMA!
Uşak’ta faaliyet gösteren Masal Diyarı Kreş ve Gündüz Bakımevi de, bu konuda bir adım attı ve öğrencileri ve velilerini sürekli uyaracak bir faaliyette bulundu.  Masal Diyarı Kreş’te eğitim gören çocuklar, pedofiliden korunmak için kendilerine hazırlanan özel kolyeyi taktılar.



Ayrıca öğrencilere mahremiyet eğitimi verilmeye başlandı. Öğrenciler için hazırlanan kolyelerin üzerinde, “Çocuk bedenime dokunma!, Şeker verme! ve Öpme!” uyarıları yazıldı. Ayrıca pankartlar hazırlanarak öğrencilere ne ahlama geldikleri bildirildi.



ÇOCUKLARI KORUMAMIZ GEREK
Konuyla ilgili açıklama yapan Masal Diyarı Kreş ve Gündüz Bakımevi Grup Sorumlusu Gamze Kervan, uygulama kapsamında velilere de destek verildiğini ifade etti. Gamze Kervan, “Yaşanan üzücü olaylar, çocuklarımızı korumamız gerektiğini yine ortaya koydu. Bu konuda eğitim kurumu bazında bir çalışma yapmak istedik ve mahremiyet eğitimlerine başladık. Çocuklarımıza verdiğimiz kolyelerimizi sürekli takacaklar ve dışarıda kendilerine dokunmak veya şeker vermek isteyen yetişkinlere bu yazıları gösterecekler. Toplumsal bilinç elde etmek için bu çalışmanın yararlı olacağı kanısındayız. Tek isteğimiz temiz ve çocuklarımızın hiçbir şekilde istismar edilmediği bir toplum” dedi.  



Masal Diyarı Kreş ve Gündüz Bakımevi Sahibi Çiğdem Kaya da, yapılan çalışmaların toplumsal bazda meyvelerini vereceğini dile getirdi. Çiğdem Kaya, “En son bir televizyon programında üzücü bir olaya şahit olduk. Komşumuz Manisa’da yaşananların ardından biz de kreş olarak, farkındalık projesi başlattık. Öğrencilerimiz küçük olabilir, fakat kendilerini korumayı bu yaşta öğrenmeliler. Çocuklarımızın mahremiyetini korumaya yönelik faaliyetlerimiz devam edecek” diye konuştu.



MİNİK IRMAK’IN ACI HABERİ YÜREK DAĞLAMIŞTI
Öte yandan geçtiğimiz günlerde Manisa Alaşehir’de kayıp olan minik Irmak’ın katili, katıldığı bir TV programında işlediği cinayeti itiraf etmiş ve tutuklanmıştı. Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde evlerinin önünde oynarken kaybolan 4 yaşındaki Irmak Kupal'ın bulunabilmesi için bir televizyon kanalındaki programa çıkan babası Bilal Kupal'ın şüphelendiğini söylemesi üzerine programa davet edilen ve ailenin komşusu Hikmet A., iddiaya göre, programın sonunda küçük kızı öldürüp, Sarıkız Çayı'nın kenarına attığını itiraf etmişti. Yaşanan acı olay üzerine pedofili hastalığı gündeme gelmiş ve bu çocukların korunması için bir dizi çalışma başlatılmıştı.




 
Editör: TE Bilişim