Ödev Evinden Karne Hediyesi

ADD Uşak Şubesi tarafından 2013 yılında Aybey Mahallesinde hizmete açılan ödev evinde eğitim alan çocuklara, ADD Uşak Şubesi tarafından hediyeler verildi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından 2 yıl önce kurulan Aybey mahallesi Ödev evinde karne ve hediye sevinci yaşandı. ADD Uşak Şube Başkanı Dr. Arif Güvenir, çocuklara karne hediyesi dağıtarak onları mutlu etti. Ödev evi sorumlu öğretmenleri: Recep Duman ve Ayşe Miray Böcekci yaptıkları açıklamada şunları söyledi:

Uşak Üniversitesi'ndeki Prof: Nasıl bir ilkel düşünce bu? Uşak Üniversitesi'ndeki Prof: Nasıl bir ilkel düşünce bu?

“BİRÇOK MAHALLEYE HİZMET VERİYOR”

“2013’de başladık bu yola. Bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda gönüllü öğretmendik. Farklı şehirlerden gelerek Uşak Atatürkçü Düşünce Derneği’ nin ortak eğitim paydası yolunda buluştuk. Amacımız Uşakta eğitim çağında olan her çocuğa okul derslerinde yardımcı olmak, onları iyi birer yurttaş, iyi birer bilinçli vatandaş olarak kuracakları geleceklerinde az çok bir katkımızın olmasıydı. Aybey mahallesinde başladık eğitime ADD Ek Hizmet Binası olarak ama ailelerin ve çocukların “Ödev Evi” olduk. Başkanımız Dr. Arif Güvenir, Yönetim Kurulumuz ve Halkımız sayesinde kısa sürede çocukların okul hayatına derslerine başarı olarak yansıdık. Öğrencilerin Öğretmeni olduk abisi, ablası ve yakın arkadaşı olduk. Aybey mahallesinde başlayan öğretmenliğimiz Işık Mahallesi, Sarayaltı Elmalıdere, Dikilitaş derken çoğu yerden öğrenciler Ödev Evine gelmeye başladı.  Ödev Evindeki verdiğimiz eğitim ile bir anda ailelerin dillerinde gönüllerinde, sofralarında yer bulduk kendimize. İkram edilen bir çay tadındaydı samimiyetimiz. Zaman geçti bir mahalle ve bir okul alanı ile başlayan Ödev Evimiz bir sürü mahalle ve birden fazla okuldan öğrencilere ulaşmıştı. O kadar gönülden sevdik ki öğretmenliği o kadar sevdik ki öğrencilerimizi, her gün bu imkanı sağladığı için teşekkür ettik Uşak ADD’ ye, Başkanımıza, Yönetim Kurulumuza. Sadece biz değil yüzlerce öğrenci ve aileleri.  Yeri geldi Ailelerin yüzündeki minnettarlık olduk, çocukların yüzündeki mutluluk, karnelerinde pekiyi olduk. Biz onların her şeyi olduk. Onlar bizim her şeyimiz oldu. Biz kim miyiz?  Recep Öğretmen, Oğuzhan Öğretmen, Elif Öğretmen Miray Öğretmen , Gizem Öğretmen ve daha nicelerimiz.

Biz Atatürkçü Düşünceye sahip bu yolda ilerleyen ve ülkesini için gelecek nesillere öğretmenlik yapmayı gönüllü bir vazife edinmiş Atatürkçü Çağdaş Gençleriz Biz Halkız.”

 

Editör: TE Bilişim