Uşaklı Prof: Öğrencilerimizin türküden nefret eder halde Uşaklı Prof: Öğrencilerimizin türküden nefret eder halde
Uşak Valisi Seddar Yavuz, "Medeniyetlerin inşasında insanlığın yükselişinde en önemli rolü üstlenen öğretmenler, Türk Milletinin de en değerli ve en saygın kişileridir. Aileden sonra çocuklarımızın eğitimi ve gençlerimizin hayata hazırlanmasında büyük bir özveri ile emek sarfı eden öğretmenlerimiz toplumumuzun kaderine yön veren bir mesleğin en önemli aktörleridir. Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin kuruluş felsefesinde yer alan muasır medeniyete giden yolda öğretmenlerimizle emin adımlarla ilerlerken şunu biliyoruz ki kalkınmış ve gelişmiş tüm toplumlar öğretmene verdikleri değerle bulundukları yüksek seviyelere gelebilmişlerdir. Köklü ve büyük bir medeniyete sahip Aziz Milletimiz de gerek mensubu bulunduğu dinin emri olarak gerekse ecdadımızdan devraldığımı mirasla her zaman ilme ve alime büyük değer vermiş; öğretmenlerimiz toplumun baş tacı edilmiştir. 
Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günü her yıl büyük bir coşku ile kutlamakta, öğretmenlerimize verdiğimiz samimi değeri bir kez daha vurgulamaktayız. Aydınlık, büyük ve güçlü bir Türkiye’nin temelinde yer alan eğitim ve kültür; yurdumuzun dört bir yanında özveri ile görev yapan kıymetli öğretmenlerimizin emekleriyle yeni nesillere aktarılmaktadır. Milli ve manevi değerlerimizi, gelişen ve değişen dünyanın hızla üretilen bilim ve teknolojisine ayak uydurmak, her alanda bir adım önde olmak için geleceğimizin teminatı çocuklarımızın ve gençlerimizin önünde bir ışık olarak öğretmenler bulunmaktadır.  
24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle, toplumumuzun gelişmesi ve kalkınmasına büyük özveri ile katkı sağlayan kıymetli öğretmenlerimize saygı ve sevgilerimi sunuyor, emekli öğretmenlerimize sağlıklı ömürler diliyor; Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi de rahmet ve şükranla yad ediyorum" dedi...
 
AK PARTİ İL BAŞKANI BASRİ YILDIRIM
AK Parti Uşak İl Başkanı Basri Yıldırım, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajında öğretmenlik mesleğinin toplum açısından büyük bir önem taşıdığını ifade eden Basri Yıldırım, eğitime ve öğretime önem vermeyen milletlerin yerinde saydığını belirterek, “Cenabı Allah’ın ilk emri olan okumak, bireysel ve toplumsal hayatın olmazsa olmazıdır. İşte öğretmenlik bu yüzden çok önemli ve kutsal bir meslektir” dedi. Öğretmenlerin yılın her günü hatırlanması gerektiğini ifade eden Basri Yıldırım, “Bugün bir meslek sahibiysek, bir makamı temsil ediyorsak veya bir iyi bir aileye sahipsek bunu bize yol gösteren ve her zaman iyi yerlerde olmamızı isteyen öğretmenlerimize borçluyuz. Annenin ilgisi ve babanın şefkatini öğrencilerine gösteren öğretmenlerimizin daha iyi şartlarda olması için canla başla çalışıyoruz. Okullarımızı güzelleştiriyor ve eğitimde yeniliklerin önünü açıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü en içten dileklerimle kutlarım” diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI NURULLAH CAHAN 
Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın Öğretmenler Günü nedeni ile bir açıklama yayınladı. Öğretmenlik mesleğinin kutsallığının ön plana çıktığı açıklama şu şekilde devam etti: " Öğretmenlerimizin hepimizin hayatındaki yeri şüphesiz olumludur. Eğitmenlerimiz daha çok küçük yaşlarda başlayan eğitim ve öğretim hayatımızda bizlere sadece dersleri değil, aynı zamanda hayatı da öğretmektedir. Öğretmenlerimiz, güzel ahlakı, yaşama amacımızı, dünyaya nasıl faydalı bir insan olacağımızı ve attığımız bütün adımların olumlu olmasını verdikleri eğitimler ile sağlamaktadır. Bugün nereye baksak gördüğümüz tüm eserlerde öğretmenlerimizin izleri mevcuttur. Bu nedenle onlara ne kadar minnet duysak azdır. Dinimizde de öğretmenlerimiz hep ayrı bir yer tutmuştur. Hz Ali ‘ Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” diyerek öğretmenin ne denli değerli olduğunu belirtmiştir. Aynı şekilde ecdadımız da öğretmenlere sahip çıkmış ve onları hep el üstünde tutmuştur. Öyle ki Yavuz Sultan Selim Han eğitmenin atından kaftanına sıçrayan çamurun karşısında, ‘ Alimin atının ayağından sıçrayan çamur bizim için ziynettir” diyerek öğretmenine ve öğretmenlere saygısını göstermiştir. Biz de bu vesile ile başta baş öğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü en içten dileklerimle kutlarız”.





Editör: TE Bilişim