Uşak'ta İmam Hatiplilerin binasına dar gelirli öğrencilere eğitim veren ADD geçecek Uşak'ta İmam Hatiplilerin binasına dar gelirli öğrencilere eğitim veren ADD geçecek
 MİNİK HAZİNE AVCILARI

UŞAK Arkeoloji Müzesi’nde sergilenen dünyaca ünlü Karun Hazineleri’ni minik öğrencilerine tanıtmak için müzeye gezi düzenleyen Uşak Cıvıltı Anaokulu, öğrencilere Hazine Avcıları oyunu ile Karun’u ve hazineleri tanıttı.

Uşak'ın kültürel değerlerini çocuklara tanıtmak için 6 yıldır ara vermeden Uşak Arkeoloji Müzesi’nde çeşitli etkinlikler düzenlediklerini ifade eden okul müdürü Emine Gürcan, “Dünyaca ünlü Karun Hazineleri’nin yeterince tanıtılmadığı kanaatindeyim. Uşak’tan çalınarak satılan ve yıllarca Amerika’da ki Metropolitan Müzesi’nde sergilenen Karun Hazineleri, hükümetimizin yıllarca verdiği hukuk savaşının ardından ilimize yeniden geri getirilmiş ve Uşak Arkeoloji Müzesi’nde sergilenmeye başlanmıştır. Ancak yeterli tanıtım olmadığından dolayı müzeye ve dolayısıyla Karun Hazineleri’ne ilgi bence yetersizdir. Bu nedenle Mitolojiden esinlenerek 6 yıldır çocuklarıma, Karun'un Masalı adı altında Karun’u ve hazinelerini tanıtmaya çalışıyorum” dedi.

RESİM YAPARAK KARUN HAZİNELERİNİ TANIYORLAR

Uşak Arkeoloji Müzesi’nde sergilenen Karun Hazineleri gezisi öncesinde çocuklara,

Karun'un hazinelerini anlatarak bazı hazine parçalarının resimlerini yaptırdıklarını belirten Gürcan, “Müze gezisinde eserlerin içinde yer alan bazı kolye ve taçları kartondan hazırlayarak çocukları kral ve kraliçeye çevirdik. Bir çocuğumuzda kral giysisi giyerek Karun'u temsil etti. Bir öğretmenimiz, çocuklarla hazine avı isimli oyunu oynadı. Çocuklarımız müzeyi ve Karun Hazineleri’ni büyük zevkle inceleme imkanı buldu.

Uşak Arkeoloji Müzesi’ni gezen minik öğrenciler, Karun Hazineleri’nin sergilendiği bölüme girerken Aslan heykelleri önünde borazan çalarak dikkat çekti. Ardından Karun hazinelerini görme fırsatı bulan öğrenciler, sunak taşı üzerine hayali hediyeler bıraktı. Karun Hazinesi’nin en değerli parçalarından Kanatlı Denizatı Broşu ile Güneş Kursu’nu gören miniklerin gözleri parladı. Öğretmenlerinden ve müze yetkililerinden taş yatak, mezar odası kapıları, Tümülüsler, mezarın bulunuşu ve hazinelerin çalınması ile hazinelerin Türkiye'ye getirilişini dinleyen minikler, müze gezisi sonrasında hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Editör: TE Bilişim