Uşak ve Bolu’da mülteci popülizmi; Ankara ve İstanbul’da ise mültecilere destek projeleri! Uşak ve Bolu’da mülteci popülizmi; Ankara ve İstanbul’da ise mültecilere destek projeleri!
  Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü göreve yeni atanan stajyer öğretmenlerin bir birleri ile tanışması amacıyla “Mesleğe Hoş geldin” kahvaltısı düzenlendi. 
Uşak Öğretmenevinde gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıya Vali Ahmet Okur, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin ve stajyer öğretmenler katıldı.
Toplantıda konuşan Vali Ahmet Okur, Uşak’ın eğitim anlamında kaliteli bir yapıya sahip olduğunu belirterek eğitim camiasına ve velilere teşekkür etti. Uşak’ta eğitime ciddi anlamada önem verdiklerini ifade eden Vali Okur, “Ailelerimiz en büyük sermayeleri ve değerleri olan çocuklarını hiç tanımadığı öğretmenlere emanet edip, öğretmenlerin bu emaneti iyi şekilde yetiştirmesini istemektedirler. Çocukların ilk basamakta aileden başlayan eğitimlerini üst seviyelere çıkartacak adımları atanlar öğretmenlerimizdir. Öğretmenlerimizin kendilerini sürekli yenilemeleri gerekmektedir. Bu amaçla ilimizde yenilikçi lider öğretmenler projesini başlattık. Dünyadaki gelişmeleri sürekli takip ederek, meslekte kullanmak ve öğrencilere yönelik eğitim çalışmalarında yaşanan gelişmelerden faydalanmak çok önemlidir. Şuanda gelmiş olduğumuz teknolojik gelişmeler bize büyük kolaylıklar sağlamaktadır” dedi.

Çocukların zihninde öğretmenin yerini teknolojinin aldığını ifade eden Vali Okur, “Çocuklarımızın zihninde sosyal medya, internet ortamı ve dış çevre çok daha etkin ve yıkıcı hale gelmiştir. Kurumsal anlamda ve bireysel anlamada ne tür yanlışlar yaptık ta bu aşamaya geldik. Bunun düzeltilmesi işçin neler yapabiliriz diye kendi kendimize sormanız gerekir. Görev yapacağınız her yerde öğrencilerinizin çok saf ve temiz olacağını unutmayın. Küçük olsun büyük olsun görev yapacağınız yerlerde her çocuğun sizden alacağı önemli değerler olacak. Çocuğun zihnindeki lider öğretmen profilini tekrar kazandırmanız gerekir. Gençliğinizle, içinizdeki meslek heyecanıyla bunu kazandıracağınıza inanıyorum. Göreve yeni başlayan tüm öğretmen adaylarımıza çalışmalarında başarılar dilerim” diye konuştu.
Konuşmasının ardından Vali Ahmet Okur göreve yeni başlayan öğretmenlere çiçek ve hediye takdim ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.
Editör: TE Bilişim