Atilla Yeşilada: Önce kendi öğrencimizi eğitelim ve karnını doyuralım Atilla Yeşilada: Önce kendi öğrencimizi eğitelim ve karnını doyuralım
 Üniversitemizde Türkoloji’de Araştırma Projesi Hazırlama Eğitimi Başladı

TÜBİTAK 2237-Proje Etkinliklerini Destekleme Programı çerçevesinde Uşak Üniversitesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü, Hacettepe Üniversitesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü ve Türk Dünyası Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliği ile üniversitemizde Türkoloji’de Araştırma Projesi Hazırlama Eğitimi başladı.

Mustafa Kemal Paşa Amfisinde gerçekleşen programa Rektörümüz Prof. Dr. Sait Çelik, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sayın Dalkıran, Prof. Dr. Hasan Tosun ile Prof. Dr. Alaattin Aktaş, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Soykan, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Emine Yılmaz ve Prof. Dr. Nurettin Demir, Ege Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Gürer Gülsevin, Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Özkan ve akademisyenler katıldı.

Açış toplantısında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Sait Çelik, özellikle son yıllarda sosyal bilimler ile ilgili proje desteğinin arttığına dikkat çekerek akademisyenlerin proje üretme konusunda daha üretken hale geldiğini söyledi. TÜBİTAK’ın son yıllarda proje konusunda hem maddi hem de manevi desteğinin arttığını belirten Rektörümüz “Hem Fen Bilimleri hem de Sosyal Bilimlerde yapılan projelere TÜBİTAK’ın verdiği destekler arttı. 2005 yılına kadar TÜBİTAK’ın desteklerin belli başlı üniversiteler yararlanıyordu. Şuan Anadolu üniversiteleri de bu desteklerden yararlanıyor. Bu durum geleceğimiz adına ümit verici. Bu tür eğitimlerden sonra proje başvuru sayısı artıyor. Biz Uşak Üniversitesi olarak proje yapan akademisyenlerimize teşvik ve destek veriyoruz. Akademisyenlerimizi proje bazlı çalışma tatmin eder. TÜBİTAK 2237-Proje Etkinliklerini Destekleme Programı çerçevesinde düzenlenen eğitim programının başarılı geçmesini diliyorum ve tüm katılımcı hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Açış konuşmasının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Sait Çelik eğitim programı eğitmenleri Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Emine Yılmaz ve Prof. Dr. Nurettin Demir ve Ege Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Gürer Gülsevin’e üniversitemizin plaketini verdi.

Açılışın ardından Prof. Dr. Nurettin Demir TÜBİTAK BİDEB 2237 programının tanıtımı yaparak, üç gün sürecek eğitimin kapsamı, amacı, hedefleri ve Türkologların başvurabileceği projeler hakkında bilgi verdi.

Dokuz ayrı üniversiteden katılımcıların olduğu Türkoloji’de Araştırma Projesi Hazırlama Eğitimi üç gün sürecektir.

Editör: TE Bilişim