Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün Uşak Üniversitesi seramik, tekstil ve dericilik bölümlerini bölgesel destek kapsamına aldığına dair açıklama, kentte büyük sevince neden oldu. Uşak Üniversitesiyle ilgili verilen kararı değerlendiren Uşak Valisi Ahmet Okur, “Uşak Üniversitesine verilen bu fırsat iyi değerlendirilmelidir” dedi. Uşak Valisi Ahmet Okur, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Uşak Üniversitesinin 181 yükseköğrenim kurumu arasından Kalkınma Bakanlığı ve YÖK işbirliği ile pilot seçilen 5 üniversite arasına girdiğini ifade ettiğini belirtti. Vali Ahmet Okur “İlimizde 2006 yılında eğitim ve öğretime başlayan ve 10 yıl gibi kısa bir sürede gerek akademik gerekse fiziki anlamda büyük bir hamle yapan Uşak Üniversitemiz inşallah bu proje kapsamında Türkiye’nin sayılı üniversiteleri arasına girer. Ayrıca Valiliğimizin Zafer Kalkınma Ajansı bünyesinde hazırlığını yaptığı ve deri sektörünün kalkındırılmasını hedeflediği proje ile de uyumlu olan bu planlama ve teşviklerin ilimizin deri sektörünün geleceğine olumlu katkı sağlayacağına inanıyorum. İlimizin üniversitesine verilen bu fırsat iyi değerlendirilmelidir. Üniversitemize böyle bir imkan verilmesi vesilesi ile başta Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Kalkınma Bakanlığımıza ve Yüksek Öğrenim Kurumuna teşekkür ediyorum” dedi.

MUHTARLAR GÜNÜ İÇİN MESAJ VERDİ

Öte yandan 19 Ekim Muhtarlar günü nedeniyle mesaj yayınlayan Vali Ahmet Okur, 19 Ekim 2015 tarihli Başbakanlık Genelgesi ile 19 Ekim tarihinin Muhtarlar Günü olarak kutulandığını ifade ederek, muhtarlık müessesesinin toplumsal hayatın önemli yapı taşlarının arasında yer aldığını kaydetti.  Devletin her noktasında kurumsal bir temsilciliği olan muhtarlık müessesinin yerel demokrasinin en eski örneğini temsil ettiğini dile getiren Vali Okur, “Muhtarlar vatandaş ile devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir.  Bulundukları mahalle ve köylerde halkı temsil eden muhtarlarımız vatandaşın devlete ihtiyaç duyduğunda ilk çaldıkları kapı konumundadır.  Gerçekleştirilen yatırımlar ve desteklerle devletin en ücra yerleşim yerine bile çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşıyarak hem sevinçte hem de hüzünde halkının her zaman yanında ve hizmetindedir” dedi. Vali Okur, “Hem milleti hem de devleti temsil ederek önemli bir görevi yerine getiren muhtarlara hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, ilimizde görev yapan tüm mahalle ve köy muhtarlarımızın Muhtarlar Günü’nü kutlarım” dedi.

Atilla Yeşilada: Önce kendi öğrencimizi eğitelim ve karnını doyuralım Atilla Yeşilada: Önce kendi öğrencimizi eğitelim ve karnını doyuralım
Editör: TE Bilişim