Gelen gideni aratır endişesine rağmen Uşak Üniversitesi'nde şafak sayılıyor Gelen gideni aratır endişesine rağmen Uşak Üniversitesi'nde şafak sayılıyor
USAKPORT.COM/ ÖZEL HABER//

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı'nın 164 üniversitede, 13 bin 694 üniversite öğrencisi arasında yaptığı Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması'nda (TÜMA), Uşak 61’inci sırada yer alırken, kente yakın mesafede bulunan Eskişehir 91 puanla adını zirveye yazdırdı.  Uşak'ın FF olan notu, üniversite şehri olma yolunda daha ilerleyecek çok yolunun olduğunu gözler önüne serdi. 


Araştırma, kentlerdeki ulaşım, güvenlik, eğlence, spor, esnafın ve halkın öğrencilere karşı tutumu, gezi, sosyal ve kültürel faaliyetlerin yanı sıra sağlık ve barınma gibi konulara da kapsadı. Yapılan araştırmaya göre Türkiye’nin üniversite dostu ilk 10 kenti sırasıyla; Eskişehir, Antalya, İzmir, Çanakkale, Isparta, Bursa, Aydın, Ankara, Muğla ve Tekirdağ oldu. İlk 10 kente ilaveten Edirne, Samsun ve Trabzon da notunu A+ yaparak, öğrencilere tam anlamıyla yanıt veren şehirler statüsüne girdi. 

İstanbul, Manisa, Denizli, Balıkesir, Düzce, Giresun, Zonguldak, Ordu ve Kocaeli ise A notu alarak öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap veren şehirler sıralamasına adını yazdırdılar. 

UŞAK İHTİYACA YANIT VERMEYEN KENTLER ARASINA GİRDİ
Prof. Dr. Engin Karadağ ve daha önce Uşak Üniversitesi’nde önemli görevler alan Prof Dr. Cemil Yücel tarafından yapılan araştırma sonuçları, Uşak için pek de iç açıcı sonuçlar doğurmadı. Araştırma sonuçlarına göre Uşak 100 üzerinden 59 olarak notunu FF yaptı ve öğrencilerin memnun olmadığı kentlerden biri oldu. Araştırma sonuçlarıyla ilgili yapılan detaylı açıklamada, Uşak ve Afyonkarahisar’ın yer aldığı FF notlu üniversitelerle ilgili önemli notlara değinildi. Uşak’ın Türkiye genelinde 61’inci sırada yer aldığı ve son sıraya Hakkari’nin yerleştiği araştırmayı yapan bilim adamları, kentlerin ileri gelenlerine önemli önerilerde bulundu. 

ÜNİVERSİTE ŞEHRİ OLMAK SADECE ÜNİVERSİTE YÖNETİMİNE BIRAKILMAMALI
Karadağ ve Yücel, “Bu memnuniyetsizliklerin ayrıntılarının araştırılması ise bu araştırmanın kapsamı içinde değildir. Ancak şehir ileri gelenlerine tavsiyemiz konuyu ciddiye almalarıdır. En yüksek ve ciddi memnuniyetsizliğin yaşandığı şehirler sırasıyla Uşak, Gümüşhane, Karabük, Osmaniye, Afyonkarahisar, Kars, Siirt, Ardahan, Karaman, Çankırı, Aksaray, Batman, Iğdır, Bayburt, Yozgat, Ağrı, Bingöl, Muş, Kilis, Bitlis, Şırnak ve Hakkâri’dir. Bu Şehirler gereken duyarlığa sahip değildir. Üniversite şehri olmak sadece üniversite yönetimlerine bırakılmamalıdır. Valiler ve şehirlerin kurumsal paydaşları konuya ilişkin stratejiler belirlemelidir. Şehir, şehrin yaşantısı ve kültürü üniversitenin başarısında ve üniversitenin üniversite olarak adlandırılmasında vazgeçilmez bir unsurdur” ifadesini kullandı. 

İŞTE TÜM KENTLERİN SIRALAMASI:

Editör: TE Bilişim