Uşaklı Prof: Öğrencilerimizin türküden nefret eder halde Uşaklı Prof: Öğrencilerimizin türküden nefret eder halde
USAKPORT.COM///

Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü 2’inci sınıf öğrencileri, kent, ülke ve evrensel bazında tanınan tarihi eseri de konu alan karma resim sergisini, Uşak Belediyesi Kent Tarihi Müzesi’nde açtılar. 

Sergide, Roma Kolezyum, Mescid-i Aksa, Aspendos su kemeri, Apollon tapınağı gibi eserlerin yanı sıra; İhsaniye Cağaloğlu Çeşmesi gibi tarihi yapılar da işlendi. Uşak’tan da Cimcim Ceşmesi, resmedilerek, diğer eserlerin yanında yerini aldı. Sergi hakkında bilgi veren Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim görevlisi Dr. Hatice Nilüfer Süzen, öğrencilerinin ilk sergilerini açtığını ve bunun ayrı bir heyecanı olduğunu söyledi. 
Sergiye destek veren kurum ve kişilere teşekkür eden Dr. Hatice Nilüfer Süzen, “20 Mayıs’a kadar ziyaretçilere kapımız açık olacak. Uşak Belediyesi uhdesinde yer alan Kent Tarihi Müzesi bize bu konuda önemli katkılar sağladı. Bize destek veren tüm kurum ve kişilere teşekkür ediyorum. Böylesine güzel ve anlamlı bir sergi açtıkları için tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi. 

Öte yandan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Uşak Vali Yardımcıları Sait Topoğlu ve Muammer Balcı, Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Ceylaner, Eski Uşak Araştırmaları Derneği Başkanı Savaş Karahangil, öğretim görevlileri ve öğrencilerin açılışını yaptığı sergi, 20 Mayıs 2019 Pazartesi gününe kadar, sanatseverler tarafından ziyaret edilebilecek. 

Editör: TE Bilişim