THY, Uşak'a uçuş okulu kuruyor THY, Uşak'a uçuş okulu kuruyor

    Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, Avrupa Birliği 2021-2027 Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor Programı kapsamında Avrupa Komisyonu tarafından yayınlanan Erasmus Akreditasyon Programı Okul Eğitimi ve Mesleki Eğitim alanında yaptığı başvurular sonuçlandı. Açıklanan sonuçlara göre, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, sunduğu detaylı Erasmus Planı çerçevesinde; uygunluk, hedefler, faaliyetler ve yönetim kapasitesi açılarından yapılan değerlendirme sonucu akreditasyon almaya hak kazandı.
    Elde edilen akreditasyon ile Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ve okulların, Erasmus programına uzun süreli katılabileceğini ve hareketlilik faaliyetleri için düzenli olarak hibe desteği alabileceğini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin "2021 teklif çağrısı döneminde kurumumuzun Erasmus + Okul Eğitimi Akreditasyon Bütçesi 92.630 Euro, Erasmus + Mesleki Eğitim Akreditasyon Bütçesi 147.610 Euro olarak kabul edildi. Toplam 240.240 Euro tutarındaki hibe sağlanan program çerçevesinde, okul eğitimi alanında öğrencilerimiz; öğrenci grup hareketliliği, kısa süreli öğrenme hareketliliği, uzun süreli öğrenme hareketliliği, öğretmenlerimiz ise yurtdışında yapılandırılmış bir kursa katılım, yurtdışındaki ortak bir okulda eğitim veya öğretim sunma (öğretmenlik), okul veya okul eğitimi alanında faaliyet gösteren bir kuruluşta işbaşı izleme/gözlem yapma faaliyetleri gerçekleştirebilecektir" dedi.
    Uşak'taki eğitimlerin niteliğini artırmaya yönelik çalışmaların kesintisiz bir şekilde devam ettiğini vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin sözlerine şöyle devam etti: "Mesleki Eğitim Akreditasyonu ile ilimizde mesleki eğitim almakta olan öğrenciler ve çalışanlar ve bu iki grubun mesleki eğitiminden sorumlu personel, faaliyet türüne göre çalışmalara katılacaklar. Bu eğitimler, iki günden, 365 güne kadar işletmede beceri eğitimi ve staj, işbaşı eğitimi, kurs, beceri yarışmaları, öğretmenlik, eğitmenlik ve usta öğreticilik görevlendirmeleri gibi faaliyetler için program üyesi ülkeler ile bazı durumlarda diğer ortak ülkelere hareketlilik faaliyetlerini içermektir. Bu kapsamda AB ülkelerinde eğitim faaliyetlerinde yer alacak katılımcıların dil hazırlığı, kültürel ve mesleki anlamda gerçekleştirilecek hazırlıklar başlamıştır."  

Editör: TE Bilişim