Uşak'ta İmam Hatiplilerin binasına dar gelirli öğrencilere eğitim veren ADD geçecek Uşak'ta İmam Hatiplilerin binasına dar gelirli öğrencilere eğitim veren ADD geçecek
UşakValisi Salim Demir, inşaatı tamamlanan İskender Pala İl Halk Kütüphanesinde ve yapımı tamamlanıp tanzim-teşhir çalışmaları devam eden Uşak Arkeoloji Müzesinde incelemelerde bulundu. İncelem sırasında Vali Salim Demir'e Milletvekilleri Mehmet Altay ve Alim Tunç, AK  Parti İl Başkanı  Mehmet Çakın, ilgili il müdürleri eşlik etti. 
Vali Salim Demir konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede: "Belli bir toprak parçası üzerinde bir arada yaşayan insanların “millet” kavramı ile adlandırılması için olmazsa olmaz iki unsuru tarih ve kültürdür. Bizler, binlerce yıllık tarihi, geçmişimiz ve toplumsal kültürümüzle geldiğimiz Anadolu’da bin yıla yakın süredir hüküm sürerek bugünkü büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa etmiş bir milletiz. Tarih ve kültürümüze sahip çıktığımız sürece dim dik ayakta kalmaya devam edeceğiz. 



Kültür, bir veya birkaç çerçevede ele alınamayacak geniş kapsamlı bir kavramdır. Hayatımızın her alanında kendi kültürümüzü yaşatmanın yanında bunların kalıcı kılındığı, gelecek nesillere aktarıldığı ve insanlarımızın bilgi dağarcıklarını geliştirerek “kültürlü” birer fert haline geldiği kütüphanelerimiz toplumumuz için büyük önem arz etmektedir. Kütüphanelerimiz, sadece öğrencilerimizin ödev yaptığı merkezler değildir. Toplumumuzdaki her kesimden insanımız kütüphaneye gelip, nezih ve sakin bu ortamda kitap okuyarak, bilgisayar kullanarak kendilerini geliştirebilirler.  Uşaklı hemşehrilerimiz daha güzel bir mekanda rahat bir şekilde güzel vakit geçirsin diye Uşak İskender Pala İl Halk  Kütüphanesinin inşaatını tamamladık. Binanın tefrişatını da tamamlayarak en kısa zamanda  vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” dedi.  


 
Binlerce yıldır bir çok medeniyete ev sahipliği yapan Uşak’ın çok önemli tarihi ve kültürel değerlere sahip  olduğunu vurgulayan Vali Salim Demir konuşmasının devamında: “Uşak, sınırları içinde yayılmış binlerce yıllık antik kentleri, ilin dört bir yanındaki tarihi değerleriyle adeta bir açık hava müzesidir. Bizim bu paha biçilemez potansiyele dinamizm kazandırarak ulusal ve uluslar arası düzeyde yapacağımız tanıtımlarla İlimizin tarihi değerlerini turizme kazandırmamız gerekir. Bu değerleri turizme kazandırmanın yanında daha da önemlisi tarihi değerlerimize gözümüz gibi sahip çıkmalı, onları korumalıyız. Bugün maalesef ülkemizdeki ve ilimizdeki pek çok tarihi eser yurt dışına kaçırılmıştır.  Bunu önlemenin yolu da millet olarak tarihi değerlerimize sahip çıkmamızdan geçmektedir. Bugün incelemede bulunduğumuz ve teşhir-tanzim çalışmalarının sona gelindiği Uşak Arkeoloji Müzesi, binlerce yıllık yüzlerce tarihi eserin korunduğu ve sergilendiği merkez haline gelecektir. Tarihi değerlerimizin korunması adına büyük önem arz eden müzemiz, İnşallah Uşak’ın tanıtımına büyük katkı sağlayacaktır.



İl Halk Kütüphanemizin ve Uşak Arkeoloji Müzemizin Uşak’ımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, bu güzel eserlerin ilimize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”  dedi. 
 
Editör: TE Bilişim