THY, Uşak'a uçuş okulu kuruyor THY, Uşak'a uçuş okulu kuruyor
 Uşak merkezde bulunan İzettin Çalışlar Lisesi öğrencileri, okul bahçesinde düzenlenen ‘TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda ürettikleri birbirinden ilginç projelerle geleceğim Einsteinleri olacağını sinyalini verdiler. Okul bahçesinde düzenlenen TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda hiç ateşsiz sucuk közleyip ziyaretçilere yedirdiler. Yakmayan ateş icat ettiler. Barutsuz ateşsiz kendi icatları olan manyetik silahlarla mermi fırlattılar.


GÜNEŞ ENERJİSİ İLE SUCUK PİŞİRDİLER
İzettin Çalışlar Lisesi Koordinatör öğretmenleri; Aydın Demirci, Ahmet Kaya, Konca Bıyıklı, Yaşar Alak ve Recep Karatay gözetiminde düzenlenen fuara 76 öğrenci, toplam 38 proje ile katıldı. Matematik, fen, İngilizce, Türkçe ve sosyal alanlarındaki proje çalışmaları okul bahçesinde sergilendi. ziyaretçilerin beğenisini kazanan dığı sergiye ilgi büyük oldu. Serginin en ilginç projelerinden birisi, çanak antene sardıkları folyo ile elde edilen parabolik ayna oldu. Öğrenciler, bu ayna sayesinde topladıkları güneş enerjisi ile sahanda sucuk pişirip ziyaretçilere tattırdılar.
Su, sıvı, sabun ve çakmak gazından oluşan sıvı ile avuçlarında ateş yakan öğrencilerin ellerinin yanmaması ise bir başka ilginç proje olarak sergide yer aldı. Bir diğer ilginç proje ise barut gazının itici gücüne ihtiyaç duyulmadan ateşsiz ve dumansız mermi fırlatan sistem oldu. Bu sistemde neodyum mıknatısları demir çubukların önüne koyarak mıknatısın ittirme kuvveti ile demir bilyeleri ileri fırlatması ile çalışıyor.



‘OKULLARIMIZ ÇOK BAŞARILI’
Yıl sonu olmasıyla Uşak merkez ve ilçelerinde öğrencilerin bir yıl boyunca ürettiği projeleri değerlendiren Uşak Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, Uşak’ta okulların kendi bünyesinde açtığı, ‘TUBİTAK 4006 Bilim Fuarları’nın çok başarılı geçtiğini ve ilginç projeler üretildiğini belirtti.
Şahin, “Bu yıl düzenlenen ‘TUBİTAK 4006 Bilim Fuarlarında,  matematik, fen, İngilizce, Türkçe, din kültürü ve sosyal alanlarındaki değişik proje çalışmasıyla katılan tüm öğrenci ve öğretmenlerimizin, çağdaş bilim yolundaki gayretli çalışmalarına hep birlikte tanık olduk. İlimizdeki eğitim seviyesinin her geçen gün artarak devam etmesi ve tüm okullarımızdaki başarılı çalışmaları ile eğitim seviyesinin yükseleceğine olan inancım pekişti. Başta okul müdürlerimiz, okul yönetimlerimiz, proje koordinatörü öğretmenlerimiz ve bir yıl boyunca bu güzel projeleri hazırlayan sevgili öğrencilerimizi tebrik ve teşekkür ediyorum’’diye konuştu.

Editör: TE Bilişim