Uşak ve Bolu’da mülteci popülizmi; Ankara ve İstanbul’da ise mültecilere destek projeleri! Uşak ve Bolu’da mülteci popülizmi; Ankara ve İstanbul’da ise mültecilere destek projeleri!
Uşak'ta yapımı tamamlanan ve 2 bin 822 kız öğrenciye hizmet verecek olan KYK Latife Hanım Kız Öğrenci Yurdu, hizmete açıldı. Bugün itibariyle yedek öğrencilerin kaydını yapmaya başlayan Latife Hanım Kız Öğrenci Yurdu'nun son halini inceleyen Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, yatırımın tamamlanması için yaklaşık 1 yıl önce Uşak Belediye Meclisi'nde gerekli imar düzenlemesini yaptıklarını belirterek, "Biz bu kararı verdiğimizde, muhalefet partileri ve bazı kurumlar, yatırıma karşı çıkarak dava açmışlardı. Yargı, yatırımın yapılmasını uygun gördü ve bugün çocuklarımızın kalabilecekleri, lüks otel konforunda bir yurt ilimize kazandırıldı" dedi. 



UŞAK KYK LATİFE HANIM KIZ ÖĞRENCİ YURDU HİZMETE AÇILDI
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Uşak İl Müdürlüğü ve Uşak Belediyesi tarafından kente 2 bin 822 öğrenci kapasiteli yeni bir kız öğrenci yurdu yapıldı. Geçen yıl Uşak Belediye Meclisi İmar Komisyonu'nda tartışma konusu olan ve Mimarlar Odası'nın yapılan imar düzenlemesini yargıya taşıdığı ve mahkemenin olur verdiği, Latife Hanım Öğrenci yurdu, bugün itibariyle kayıt almaya başladı. Yaklaşık 50 milyon TL'ye mal olan ve yapım işini HMD İnşaat Şirketi'nin üstelendiği yurt binasında 9'u engelsiz olmak üzere 4'er kişilik toplam 710 oda, yemekhane ve sosyal tesisler yer alıyor. Yurt binasının son halini inceleyen Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Ufuk Uğur, AK Partili Belediye Meclis üyeleri ve mimarlar odası temsilcilerine, KYK İl Müdürü Tahir Emre Can ve HMD İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fethullah Hamidi, teknik bazda bilgiler verdi. KYK İl Müdürü Tahir Emre Can, öğrenci sayısının her geçen gün arttığını ve yurt ihtiyacının da buna bağlı olarak belirginleştiğini ifade ederek, "Büyük bir problemimiz çözüldü ve bu noktada Uşak Belediyesi'nin büyük emekleri oldu. Belediye Başkanımız Sayın Nurullah Cahan ve meclis üyeleri, önemli bir karar alarak böylesine bir yatırımın önünü açtılar" dedi. 



HÜSEYİN UFUK UĞUR: SORUMLULUK ALDIK
Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Ufuk Uğur, yurt projesinin hayata geçmesi için belediye meclisi üyelerinin cesaret örneği gösterdiğini söyledi. 1 yıl önce Uşak Belediye Meclisi İmar Komisyonu'nda konunun gündeme geldiğini belirten Uğur, "O zaman arkadaşlarımız, sorumluluk alarak böylesine büyük bir yatırımın önünü açtılar ve zemini hazırladılar. İmarda kat sayısını artırmakla, daha çok öğrenciye kalacak sıcak bir mekan temin edilmiş oldu. Emek verenlere teşekkür ediyorum" dedi. 



NURULLAH CAHAN: ERKEK ÖĞRENCİ YURDUMUZ DA YAPILIYOR
Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan da, kentte öğrenci sayısının her geçen gün arttığını ve özellikle maddi anlamda zorluk çeken üniversitelilerin yurtlarda kalarak, devlet güvencesi altında eğitimini tamamladığını söyledi. 1 yıl önce Uşak için doğru bir karar verdiklerini söyleyen Cahan, " Biz bu kararı verdiğimizde, muhalefet partileri ve bazı kurumlar, yatırıma karşı çıkarak dava açmışlardı. Yargı, yatırımın yapılmasını uygun gördü ve bugün çocuklarımızın kalabilecekleri, lüks otel konforunda bir yurt ilimize kazandırıldı" diye konuştu.



Konut kiralarının her öğrencinin bütçesine uymayabileceğini dile getiren Nurullah Cahan, "Bizler de öğrenci olduk ve 4 veya 5 yıllık sürecin zorluklar içinde geçtiğini çok iyi biliyoruz. Bizim öğrencilik dönemimizde yurtlar bu kadar konforlu değildi ve tek odada en az 8 kişi kalıyordu. Şimdi odalar genişledi ve bu sayı 4'e düşerek, daha makul bir seviyeye çekildi. Bugün kız öğrencilerimiz lüks otel konforunda bir mekana geçiyorlar. Şu anda eski Gediz yolunda inşaatı devam eden erkek öğrenci yurdu tamamlandığında da, erkek öğrencilerimiz daha da rahatlayacaklar. Bu yatırımlarla, ilimizdeki kalacak yer sorunlarını kökünden çözeceğiz" şeklinde konuştu. 
Editör: TE Bilişim