USAKPORT.COM/// Uşak’ın en köklü eğitim kurumlarından biri olan Uşak Lisesi, kent park projesi kapsamında yıkılacağı için, tahsis edilen yeni binasına taşınıyor... Uşak Belediyesi’nin uygulamayı planladığı 110 bin metrekarelik alanda yer alan ve depreme dayanıksız olan Uşak Lisesi, İzmir-Ankara Karayolu üzerinde bulunan ve daha önce özel okul olarak kullanılan yeni binaya taşınmaya başladı.

Görevi gençlere emanet eden Uşak Eğitim İş Başkanı Ercan Uzun: 25 yıl zor şartlarda mücadele ettik Görevi gençlere emanet eden Uşak Eğitim İş Başkanı Ercan Uzun: 25 yıl zor şartlarda mücadele ettik

Uşak Belediyesi ekiplerinin taşınma işlemlerine destek verdiği ve 15 gün içinde yeni binaya tamamen geçileceği öğrenildi. Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, taşınma işleminden önce Uşak Lisesi’nde ve yeni okul binasında incelemelerde bulundu. AK Parti Uşak İl Başkanı Servet Kuş, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Ufuk Uğur ve İsmail Ünal, UTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Çümen ve Okul Müdürü Mehmet Yavuz’un eşlik ettiği Nurullah Cahan, okulun önümüzdeki yıl eğitim yapacağı binanın deprem açısından daha dayanıklı olduğunu belirtti.

Kısa bir süre önce Kız Meslek Lisesi’nin taşındığını ve Endüstri Meslek Lisesi’nin de TOBB tarafından inşa edilen yeni binaya geçeceğini kaydeden Cahan, “Bölgedeki okulların tamamı taşındıktan sonra daha rahat çalışma ortamı bulacağız. Yaz döneminde yıkımları gerçekleştirip ve molozları temizleyerek, yapım aşamasına geçeceğiz. Kent park projesini hazırladığımızda buradaki binaların ikamelerinin oluşturulması ve taşınması için yoğun bir çalışma yaptık. İlk olarak eski adliye binasında yeni bir park oluşturduk ve yakın bir dönemde yıkımları gerçekleştirdikçe, kent parkın bazı kasımlarını hazırlayacağız ve projemizi görev dönemimiz içinde hayata geçireceğiz” dedi.

Bölgedeki ağaçların kesilmeyeceğini dile getiren Cahan, alanda yer alan 3 tescilli yapının da kentin tanıtımı için kullanılacağını ve burada oluşacak meydanla anlam kazanacağını kaydetti. Cahan, "Kent park için yapacağımız bütün faaliyetler çevreye zarar vermeyecek şekilde olacak. Bu kapsamda bölgedeki ağaçlarımızın hiçbiri kesilmeyecek ve gelecek kuşaklara kalacak" diye konuştu.



Editör: TE Bilişim