Uşak Lisesi Yıl Sonu gecesinde nostaljik rüzgarlar estirdi

Uşak’ın simge kurumlarından “Uşak Lisesi Yıl Sonu Mezuniyet töreninde, Kayhan Ertuğrul ve öğrencileri eski Yeşilçam filmleri ile nostalji rüzgarları estirdi. Öğrencilerin oynadığı, “Lokman Hekim” adlı bir perdelik tiyatro oyunu da büyük ilgi gördü.

2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı sonunda okullar ve öğrenciler maharetlerini ortaya koyarak hem sanat yapıyor, hem de yorgunluklarını atıyor.

Uşak’ın il olduğu 1953 yılında kurulan ve Uşak’ın simgelerinden olan Uşak Anadolu Lisesi (Uşak Lisesi) öğrencileri günlerdir hazırladıkları gösterilerde öğretmenleri ve velilerinden tam not aldı.

Atatürk Kültür Merkezi 1 Nolu salon öğrencilerin gösterilerini izlemek isteyen veliler tarafından tıklım tıklım dolduruldu. Gösteriler, Müzik öğretmeni Kayhan Ertuğrul ve 7 kişilik öğrenci grubu tarafından seslendirilen Yeşilçam filmleri müziklerini seslendirmesi ile başladı. Öğrencilerin başarı ile seslendirdiği nostaljik parçalar izleyicilerden dakikalarca alkış aldı.

Daha sonra Ahmet Vefik Paşa tarafından Moliere’den Türkçeye uyarlanan  “Zoraki Tabip” adlı oyun, Lokman Hekim” adıyla tek perde olarak sergilendi.

Uşak Tıp'ın kurucu dekanı: Ne yani rektörden hesap mı soracaklar? Uşak Tıp'ın kurucu dekanı: Ne yani rektörden hesap mı soracaklar?

Komedi türündeki oyunda kocasından yediği dayakların öcünü almak isteyen bir kadının, kocasını usta bir hekim diyerek etrafa yayması ve sonrasında gelişen olaylar konu edildi.

Uşak Anadolu Lisesi Baş Müdür Yardımcısı Kemal Akyıl, etkinlik sonunda, gecenin hazırlanmasında emeği geçen öğrenci ve öğretmenleri kutlayarak teşekkür etti. Bütün bir yıl öğretmen, öğrenci ve idareci olarak yoğun bir şekilde çalıştıklarını kaydeden Akyıl, “Tabi, sonuçta yorulduk. Öğrenci ve öğrencilerimizin günlerce emek harcayıp sundukları bu güzel etkinliklerle bir yılın yorgunluğunu atarak, bir arada olmanın kaynaşmanın keyfini yaşadık” dedi.

 

Editör: TE Bilişim