Uşak Tıp'ın kurucu dekanı: Ne yani rektörden hesap mı soracaklar? Uşak Tıp'ın kurucu dekanı: Ne yani rektörden hesap mı soracaklar?
ALİ ARASLI/// Depreme dayanıksız olduğu için 2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılı’ndan itibaren eğitim ve öğretim faaliyetlerine kapatılan Nihat Dülgeroğlu İlköğretim Okulu öğrencileri, yeni bir okul binası istiyor. 
Geçtiğimiz yıl, Mehmet Sesli Ortaokulu’nda eğitim ve öğretime devam eden Nihat Dülgeroğlu öğrencileri, öğlen saat 13.45 civarında başlayan ve akşam saat 19.45’te ders bitene kadar eğitim görüyorlar. 

    Bu durum, aynı zamanda Mehmet Sesli’nin mevcut öğrenci ve öğretmenleri için de ciddi bir problem oluşturuyor. Sabah saat 7.45’te ders başı yapmak zorunda olan Mehmet Sesli’nin mevcut öğrenci ve öğretmenleri, diğer akranlarına göre güne 1 saat önce başlıyorlar. Mehmet Sesli’nin öğrencilerinden sonra derse giren Nihat Dülgeroğlu’na kayıtlı olanlar ise, akşam saat 19.45’te okuldan çıkıyorlar ve karanlıkta evlerine gitmek zorunda kalıyorlar. 
    Sorunun geçen yıl içinde çözülmemesine tepki gösteren öğrenci velileri, hayırsever Ömer Toklu tarafından, Kemalöz Mahallesi’ndeki Sağlık Ocağı’nın bulunduğu bölgeye inşa edilen yeni okul binasına geçmek istiyorlar. Fakat yeni okul binasının inşaatı yüzde 99 oranında bitmesine rağmen, geçiş işlemi için çevre düzenlemesinin bir an önce yapılması gerekiyor. 

ÖĞRENCİ VELİLERİ DURUMA TEPKİLİ: GEREKİRSE EYLEM YAPACAĞIZ
Veliler, “Bu işi neden yaz döneminde çözmediler ve çocuklarımızı mağdur ediyorlar. Sadece bizim değil, şu anda kullandığımız mevcut okulun öğrencileri de zor durumdalar. Bu yılın başında veliler yine isyan etti ve büyük tantanalar koptu. Birilerinin çıkıp bize bir şeyleri net bir şekilde anlatmasını istiyoruz. Çocuklarımızın yaşadığı bu çilenin bitmesi lazım. Bir çoğumuz maddi olarak zorluklar içindeyiz ve çocuğunu servise bindiremeyenler var. Bu insanlara ve çocuklara yazık değil mi?” ifadelerini kullandı. Bir başka veli de gerekirse eylem yapmayı da düşündüklerini ve sorunlarının bir an önce çözülmesini istedi. 
İsmini açıklamak istemeyen bir öğretmen de, "Sağlam bir irade ortaya konsa, o okula 15 günde dahi geçilir. Yeterli vali ve diğer yöneticiler bastırsınlar ve işi bir an önce bitirsinler" ifadelerini kullandı. 

UŞAK MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ, OKULU 1 AY İÇİNDE EĞİTİME HAZIR HALE GETİRMEK İÇİN ÇALIŞMA YAPIYOR
Edinilen bilgiye göre okulun çevre düzenlemesi için ihale ilanı 20 Ağustos 2019 tarihinde verildi ve 6 Eylül 2019 günü de ihalesi yapıldı. Buna göre sözleşme imzalandıktan sonra 10 gün içinde işe başlanması ve 45 günde de teslim edilmesi gerekiyor. Kabaca sadece çevre düzenlemesi yaklaşık olarak 2 ayı bulacak.  Yine doğalgaz ve elektrik hattının çekilmesi de belli bir zaman içinde olacağı için en iyi ihtimalle geçişin, Şubat 2019 olacağı tahmin ediliyor.  Fakat ihaleye itiraz olması durumunda ise, çalışmanın daha geç bitmesi söz konusu. Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, sözleşmede en geç 45 günde iş teslimi yazan sözleşmenin yanı sıra, işi alan yüklenici şirketten en geç 1 ayda çalışmayı bitirmesi için özel olarak ricada bulundu. Yetkililer, işi alan yüklenici firma yöneticilerinin bu konuda sözlü olarak taahhüt verdiğini ve velilerin ve öğrencilerin yaşadıkları sorunu en kısa sürede çözme noktasında irade ortaya koyacaklarını bildirdi. 

 
Editör: TE Bilişim