Haziran ayında yapılan Lisans  Yerleştirme Sınavı sonuçlarına göre üniversitelere kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri tamamlandı.Kayıt işlerinin tamamlanmasıyla birlikte üniversitelerin tercih edilme istatistikleri ve doluluk oranlıkları da ortaya çıkmış oldu. 2006 yılında kurulmasına rağmen kısa zaman içerisinde fiziksel yapılanmasını tamamlamasının yanı sıra akademik donanımını da tamamlayan Uşak Üniversitesi  eğitim camiasında adından sıkça bahsettirerek  en çok tercih edilen üniversiteler arasına girmeyi başardı.

2014 yılı haziran ayında ÖSYS sınavına girerek sınavsız geçiş dahil  tercih yapan 1.239.761 öğrenciden 222.092 kişi tercihlerinde Uşak Üniversitesine yer vererek Uşak Üniversitesi’nin en çok tercih edilen üniversiteler arasına girmesini sağladı.7.070 Kişinin ilk tercihi  Uşak Üniversitesi olurken, 45.504 kişi  ilk 5 tercihi arasında  Uşak Üniversitesi’ne yer verdi.  5.898 nin kayıt hakkı kazandığı Uşak Üniversitesi  doluluk oranıyla da dikkat çekti. Özellikle Fakülteler deki % 98 doluluk oranıyla önemli bir başarıya imza atan Uşak Üniversitesi ek yerleştirmelerle birlikte % 100’e yakın doluluk hedefliyor.

Uşak Üniversitesi'ndeki Prof: Nasıl bir ilkel düşünce bu? Uşak Üniversitesi'ndeki Prof: Nasıl bir ilkel düşünce bu?

Konuyla ilgili açıklama yapan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik Uşak Üniversitesi’nin tercih edilme istatistiklerinin memnuniyet verici olduğunu belirterek Türkiye’deki 108 devlet üniversitesinin lisans ve ön lisans programlarına yerleşen toplam 611.719 öğrenciden 6 bine yakın öğrencinin Uşak Üniversitesine yerleştiğini belirtti. Çok kısa zamanda eğitim öğretim için gerekli olan tüm yatırımların yapılmasıyla adından sıkça söz ettiren bir üniversite oluşturduklarını ifade eden Çelik; Uşak Üniversitesinin her geçen gün yükselen bir marka değerinin olduğunun altını çizdi. 222.092 kişinin  Uşak Üniversitesini tercihlerine koymasının   tesadüfi olmadığını belirten Rektör Çelik gerek öğrencilerimize gerekse personelimize yapmış olduğumuz yatırımlar bu başarının sırrını oluşturmaktadır dedi.

Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik Son kayıtlarla birlikte  2014-2015 öğrenin yılında  21.000 in üzerinde öğrencisi olan bir üniversite olacaklarını belirtti.

Uşak Üniversitesinin artık küçük bir Anadolu Üniversitesi olmaktan çıktığını belirten Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik  nicelik olarak büyümenin yanı sıra nitelik olarak ta hızla büyüdüklerini uluslar arası bilim camiasından yabancı öğretim üyeleriyle de kadrolarını güçlendirerek tercih edilen üniversiteler arasına girdiklerini ifade etti.Özellikle çağımız da öğrencilerin tercih dönemlerinde tercih edecekleri üniversiteyi enine boyuna incelediklerini üniversiteleri her yönleriyle birbirleriyle kıyaslayarak araştırarak tercih yaptıklarına değinen Çelik Uşak Üniversitesi olarak artık eğitimde belirli standartları oluşturarak kaliteyi yakaladıklarını bunun sonucunun da tercihlere yansımasının mutluluk verici olduğunu sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim