USAKPORT.COM /// Uşak Belediyesi'nin Uşak Üniversitesi 1 Eylül Yerleşkesine ulaşımın daha kolay sağlanması için yapımına başladığı bisiklet ve servis yolunun Kampus ve Hacıkadem kavşağına kadar olan kısmı tamamlandı. Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, yolun tamamının yaz dönemine kadar biteceğini, öğrencilerin daha güvenli bir şekilde ulaşımlarını sağlayacaklarını ifade etti.



"30 BİN ÖĞRENCİ GÜVENLE ULAŞIM SAĞLAYACAK"
Uşak Belediyesi'ne bağlı Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz yıl yapımına başladıkları bisiklet ve servis yolu çalışmasını büyük oranda tamamladı. Değirmendere mevkiinden başlayan ve Uşak Üniversitesi 1 Eylül Yerleşkesine kadar devam eden yeni yolun yarısı tam anlamıyla kullanıma açıldı. Desan Sitesi ve 1 Eylül Yerleşkesi arasında kalan kısım, asfaltlandı, bordür taşlarıyla sınırları çizildi ve aydınlatma direkleri dikilerek, Hacıkadem kavşağına kadar servis, bisiklet ve motosikletlilerin kullanımına açıldı. Kentteki öğrenci sayısının 30 bini bulduğunu kaydeden Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, çalışmanın kalan kısmının yaz dönemine kadar biteceğini belirterek, "İlimizde üniversite öğrenci sayısı her geçen gün artıyor ve buna bağlı olarak trafik sorunları baş gösteriyor. Öğrencilerimizin daha güvenli ve rahat ulaşım sağlamaları için yeni yolu servisler de kullanacak. En önemlisi bisiklet ve eko-bisler bu yol sayesinde kent merkezi ve yerleşke arasında gidip gelebilecekler" dedi.

ÖĞRENCİ YURTLARI GÜZERGAHINDA
Bisiklet ve servis yolunun öğrenci yurtlarının bulunduğu güzergahlardan geçtiğini söyleyen Başkan Cahan, "Sadece İzmir karayolunun sol tarafı için değil, aynı zamanda yeni yapılacak yurtlar içinde önemli bir bağlantı sağlıyoruz. Bisiklet yolunun Hacıkadem kavşağı ile bağlantısı var ve eski Gediz Yolu üzerine yapılan yeni öğrenci yurdumuzun sakinleri de, çevre yolu üzerinden bisiklet yoluna bağlanabilecekler. Öğrencilerin yaşamını kolaylaştırmak için belediye olarak üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Uşak ve Bolu’da mülteci popülizmi; Ankara ve İstanbul’da ise mültecilere destek projeleri! Uşak ve Bolu’da mülteci popülizmi; Ankara ve İstanbul’da ise mültecilere destek projeleri!
Editör: TE Bilişim