Uşak Eğitim İş, hayatını kaybeden çocuk işçi sayısını açıkladı Uşak Eğitim İş, hayatını kaybeden çocuk işçi sayısını açıkladı

Mesleki eğitimin tanıtım ve güçlendirilmesi, mesleki eğitimdeki yeni gelişmeler, değişen ve güncellenen mevzuat ve esnafımızın yeni sistemde karşılaştığı sorunların çözümüne ilişkin meslek odaları ile gerçekleştirilmesi planlanan toplantılar kapsamında Mesleki Eğitim Merkezi yöneticileriyle Mobilyacılar Esnaf Odası üyeleri bir araya geldi.
    Uşak Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı salonunda; Başkanlığını Ünal Akçura'nın yaptığı Mobilyacılar Esnaf Odası üyeleri için düzenlenen toplantıya Murat Arıtürk Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Göksel Oruç ve Sivaslı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Yıldırım konuşmacı olarak katıldı.
    Mesleki eğitimin tanıtımı ve güçlendirilmesi konusunda ilk konuşmayı Murat Arıtürk Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Göksel Oruç yaptı. Milli Eğitim Bakanlığının son dönemde mesleki eğitime verdiği önemi vurguladığı konuşmasında Oruç şunları söyledi: "Esnafımızla bir araya geldiğimiz bu toplantımızda yönetmeliklerde yapılan düzenlemelerle sağlanan gelişmeleri sizlere anlatacağız. Özellikle son dönemde kalfalık, ustalık ve usta öğretici belgesi almak için gereken şartlar hakkında bilgiler vereceğiz. Esnaflarımızın işyerlerinde çırak öğrenci çalıştırabilmek ve devlet desteğinden faydalanabilmek için yapması gerekenleri, devletimizin özellikle son dönemde mesleki eğitime verdiği önemi ve gelecekte ustalarımızın yetiştireceği çırakların ülkemiz açısından ve ülkemizin işgücüne katkılarını birlikte değerlendirecek, fikir alışverişinde bulunacağız."
    Sivaslı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Yıldırım da yaptığı konuşmasında mesleki eğitim merkezlerinin en etkin şekilde ustalarımızın faydalanabileceği okullar olduğunu, bu konuda esnaflarımızın Uşak ilindeki tüm mesleki eğitim merkezlerine başvurabileceklerini ifade etti.
    Milli eğitim camiası olarak her zaman esnafın ve öğrencilerin yanında olduklarını, bu yönde yapılan bilgilendirme toplantılarının devam edeceğini belirten ve yapılan toplantıyı değerlendiren İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, ülkemizde mesleki eğitimde önemli gelişmeler yaşandığını, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerek mevzuat gerekse hayata geçirilen projeler çerçevesinde mesleki eğitimde yeni bir döneme girildiğini ifade etti.
    Yetişmiş eleman sorununa çok önemli çözümler getiren yeni düzenlemelerle ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin şunları söyledi: "Özellikle Mesleki Eğitim Kanunu ile birlikte çeşitli sektörlerde yaşanan ve büyük bir sorun haline gelen yetişmiş insan gücü artık mazeret olmaktan çıkıyor. Yürürlüğe konulan yeni mesleki eğitim sistemi ile birlikte dört yıl boyunca mesleki eğitimini işyerinde bizzat işin içinde öğrenen öğrencimiz haftanın bir günü de sosyal ve toplumsal gelişimi için gerekli olan kültür derslerini alacak. Bu öğrencimiz dört yılın sonunda hem lise diplomasını hem de ustalık belgesini almaya hak kazanacak. Maddi olarak da desteklenecek bu öğrencimizin çıraklık eğitiminin ilk üç yılında asgari ücretin %30'unu son yıl ise %50'si kadar ücretini ve sağlık sigortasını Bakanlığımız ödeyecek. Burada belki de en önemlisi mesleki eğitimde çocuklarımız erken dönemde yetenekli oldukları meslekte yol alacaklar. Bununla birlikte mesleki beceri eğitimini firmanın faaliyet gösterdiği sektörü iyi bilen ustasından alarak mesleğin ve firmanın kültürünü de öğrenmiş olacaktır." A

Editör: TE Bilişim