Uşak Üniversitesi'ndeki Prof: Nasıl bir ilkel düşünce bu? Uşak Üniversitesi'ndeki Prof: Nasıl bir ilkel düşünce bu?
Uşak Üniversitesi uluslararası üniversite olma yolunda çalışmalarını sürdürürken 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılında 29 ülkeden 782 Öğrenci Kayıt Yaptırdı. 
Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik yaptığı açıklamada yürüttükleri çalışmalar sonucunda yabancı uyruklu öğrenci sayısının her geçen yıl katlanarak arttığını söyledi. Rektör Çelik; “Uluslararası yükseköğrenim kurumu olma hedefi doğrultusunda çalışmalar yürüten üniversitemize yabancı uyruklu öğrenci ilgisi artıyor. Dünyanın dört bir yanından öğrenci çekiyoruz. Yabancı uyruklu öğrenci sayımız her yıl katlanarak artıyor. Afrika, Avrupa, Asya ülkeleri başta olmak üzere Dünyanın dört bir yanından öğrenci üniversitemize kayıt yaptırdı.'' Almanya, Arnavutluk, Bulgaristan, Makedonya, Rusya,gibi ülkelerin yanısıra Tacikistan, Türkmenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Suriye, Azerbaycan ve Suudi Arabistan gibi 29 farklı ülkeden toplam 782 öğrencinin bu yıl kayıt yaptırdığını ifade eden Rektör Çelik, Uşak Üniversitesi adeta her rengin olduğu geniş bir çiçek bahçesine benzemektedir dedi. Yeni Kayıt yaptıran öğrencilerle birlikte yaklaşık 90 ülkeden 3172 yabancı uyruklu öğrencinin Uşak Üniversitesinde öğrenim gördüğünün altını çizen Çelik, bu öğrencilerimiz üniversitemize zenginlik kattığı gibi şehrimize de görsel, kültürel ve ekonomik anlamda zenginlik katmaktadır” dedi. Yurt içinde ve dışında üniversiteler arasındaki rekabetin her geçen gün arttığını belirten Rektör Çelik bu rekabette Uşak Üniversitesi’nin uluslararası öğrencileri ve hocalarıyla birlikte bir dünya üniversitesi olma yolunda kararlılıkla ilerlediğine dikkat çekti. Türkiye'de yükseköğrenimde kalitenin her geçen gün arttığını ve üniversitelerin nitelikli yabancı öğrenci uyruklu öğrenci çekmeye başladığını aktaran Rektör Çelik şunları söyledi: “Üniversitede öğrenim gören öğrenciler arasındaki etkileşim ülkeler arasında köprüler kuruyor. 31 bini aşan öğrencisi bulunan üniversitemizde bu yıl doksana yakın ülkeden 3 bin 172 yabancı uyruklu öğrenci öğrenim görüyor. Uşak Üniversitesi kısa sürede koordineli ve planlı bir çalışmayla böylesi bir başarı yakalamıştır. Bu öğrenciler birbirlerinden dillerini, kültürlerini, yaşam tarzlarını öğrenecek. Yükseköğretim ile kardeşlik, barış, bilim, kültür köprüleri kuracak. Bu çok önemli ve memnuniyet verici bir durum'' dedi.
Yabancı uyruklu öğrencilerin aynı zamanda “Uşak Tanıtım Elçisi” olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Sait Çelik “Bu öğrencilerimiz mensubiyet duygusu içerisinde mezun olup döndükleri ülkelerinde Uşak'ı anlatmaya Uşak'ı tanıtmaya devam edeceklerdir. Böylelikle üniversitemiz nezdinde şehrimiz dünyaya açılmış olacaktır. Uşak Üniversitesi Şehrin dünyaya açılan penceresi konumundadır. Uşaklı hemşerilerimizden isteğimiz bize emanet edilen ve tüm şehrin misafiri konumunda olan bu öğrencilere sahip çıkmak; şehrimiz için yapacağımız en önemli hizmetlerin başında gelmektedir.” dedi.
Editör: TE Bilişim