Uşaklı Prof: Öğrencilerimizin türküden nefret eder halde Uşaklı Prof: Öğrencilerimizin türküden nefret eder halde
Uşak Valisi Salim Demir’in Eşi Nezahat Demir Hanımefendi, ağırlıkla sigara bağımlılığı, alkol bağımlılığı, madde bağımlılığı, teknoloji bağımlığı ve sağlıksız beslenme ile mücadele konusunun işlendiği istişare toplantısında okullarımızda görevli rehber öğretmenlerle bir araya geldi. Öğretmen evinde gerçekleştirilen toplantıya Vali Salim Demir’in Eşi Nezahat Demir Hanımefendi’nin yanı sıra Vali Salim Demir ve Eşi Nezahat Demir’in oğlu Ömer Demir, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder’in eşi Şule Ergüder, İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin’in eşi Senem Şahin, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Vedat Aydın, Yeşilay İl Koordinatörü Feyza Güler ve rehber öğretmenler katıldı.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan Vali Salim Demir’in Eşi Nezahat Demir Hanımefendi : ”Geçtiğimiz günlerde protokol eşleri ile yaptığımız istişare toplantısında okullarda rehber öğretmenlerin etkinliğinin arttırılması  gerektiği fikri ortaya atılmıştı. Biz de bunu değerlendirerek rehber öğretmenlerimizle bir araya gelmiş bulunmaktayız. 

Toplantımızın ana gündemi bağımlılıkla mücadeledir. Bağımlılık, madde bağımlılığı, sigara bağımlılığı, alkol bağımlılığı, teknoloji bağımlılığı ve sağlıksız beslenme bağımlılığı olarak çeşitli alt gruplara ayrılmaktadır.  Daha önce Ankara Sincan’da “Türkiye bağımlılıkla mücadele eğitim programı” çerçevesinde tüm liselerimizde eğitim programları düzenledik. Aynı şekilde Uşak’taki okullarımızda benzer uygulamaları gerçekleştirmenin çok faydalı olacağı kanaatindeyim.
Bağımlılıkla mücadele konusunda özellikle önleyici tedbirler ve bilgilendirme boyutunda hepimize önemli görevler düşüyor. Bu konuda Yeşilay ile  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının çok güzel çalışmaları var. Bu çalışmalarla ilgili dökümanlar kolaylıkla ve ücretsiz olarak temin edilebilmektedir. 

Yalnız, rehber öğretmenlerimizin dikkat etmesi gereken husus bağımlılığı önleyici eğitimlerin öğrencilerin yanı sıra ailelere de verilmesi hususudur. Bu kapsamda öncelikle okullarımızda veli toplantıları düzenlenmeli ve bu toplantılara babaların da yoğun katılımı sağlanmalıdır. Bu şekilde düzenlenecek toplantılar öğrenci ve ailelerine bağımlılığı önleyici bilinci katmanın yanında, öğrencilerimizin okul hayatlarındaki başarılarına da çok önemli katkılar sağlayacaktır.  

Bağımlılıkla mücadele kapsamında,  eğitim ve bilgilendirmeler yapmalı, bağımlılığın zararlarını anlatmalıyız. Diyetisyenler tarafından okullarımızda sağlıklı beslenmenin önemini; sağlık personelimiz tarafından yanlış ve rastgele ilaç kullanımının zararları; rehber öğretmenlerimiz tarafından ailelere bağımlılığı önlemenin en önemli ayağının çocuklarımıza  ve gençlerimize sevgi ve ilgi göstermek olduğu anlatılmalıdır. Ancak bağımlılıkla mücadelede sadece eğitim vermekle yetinmemeli, gençlerimizi spora, kültürel ve sanatsal faaliyetlere yönlendirmeliyiz. Bu anlamda Gençlik Merkezleri gençlerimizi spor ve sanatsal faaliyetlere yönlendirerek çok önemli görevler üstlenmektedir.  
Ayrıca Müslüman bir toplum olarak gençlerimize ve ailelerine en güzel ibadetlerden birinin de işini doğru yapmak olduğunu aşılamalıyız. Herkes işini doğru yaparsa hem her türlü engeli aşmış olur, hem de kötü ve zararlı şeylerden uzak durmuş oluruz. “ dedi.

Vali Salim Demir ve Eşi Nezahat Demir’in oğlu Ömer Demir de yaptığı konuşmada: “Ben Gençlerin perspektifinden bir şeyler eklemek istiyorum. Türkiye'de yapacak çok şey var. Siz rehber öğretmenlerimizin yapacağı en büyük katkı bağımlılığa bulaşmadan önce müdahale etmeniz olacaktır. Ayrıca, gençlerimizi bağımlılıktan uzak tutmada ve başarıya ulaştırmada  spor ve  sosyal faaliyetler çok önemli katkı sağlamaktadır. Ayrıca, çocuklarımıza manevi açıdan destek vermemiz de çok önemli. Gençlerimizin de Zararlı alışkanlıklardan uzak durması ve başarıya ulaşması için umuda sahip olması gerekir. Umudu ve hedefi olan gençler mutlaka başarılı oluyor. Gençlerimizin hedef belirlemesinde de siz rehber öğretmenlerimizin olumlu katkılar sağlayacağı kanaatindeyim.”dedi.

Konuşmaların ardından söz alan öğretmenler, okullarındaki durumlar, yaşanan sorunlar ve çözüm yolları hakkında düşüncelerini dile getirdiler.
Editör: TE Bilişim