Turizm haftası etkinlikleri AKM’de Uşak Fatih Sultan Mehmet Mesleki Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programla devam etti. Atatürk Kültür Merkezi (AKM) de düzenlenen ve Uşak Fatih Sultan Mehmet Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hzarlanan program, saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Ali İğus, okulun turizm sektörüne vasıflı, nitelikli, kaliteli ve kalifiye elaman yetiştirmek için çalıştığını söyledi.

“ŞAMPİYON AŞÇILAR OKULUMUZDAN ÇIKIYOR”

İğus, “Okulumuzda 2016 yılında staj gören 81 öğrenciden 50’si Antalya’da bulunan  5 yıldızlı 5 ayrı otelde, diğer 31 öğrenci de Uşak’ta staj görmektedir. Okulumuz Antalya ilimizde gerçekleşen ve 2013 yılında 5. düzenlenen EXPO Altın Kep Aşçılık Yarışmasında 84 okul arasında Türkiye 4. olmuştur. 2014 yılında bu yarışmaya katılamayan okulumuz, 2015 yılında Türkiye birincisi olmuştur. İzmir-Çeşme- Alaçtı Ot Festivali’nde düzenlenen 5. Ege Bölgesi Genç şefler Şampiyonası’nda da yöresel lezzetler olarak, tarhana çorbası, kestane püresi yatağında tarhanalı kuzu pirzola, Uşak- Ulubey Demir Tatlısı ile katıldık. Okulumuz öğrencileri, Ege Bölgesi Genç Aşçılar Şampiyonası birincilik ödülü ve en iyi ana yemek kategorisi olmak üzere iki ayrı dalda birinci olduk” dedi.

UŞAK TURİZMDEN HAK ETTİĞİ PAYI ALACAKTIR

Uşak Kültür ve Turizm İl Müdürü Şerif Arıtürk de konuşmasına turizmin öenmine ve ekonomik katkısına dikkat çekerek başladı. Arıtürk, “Uşak turizmini Türkiye’nin 30-40 yıl önceki turizm anlayışına benzetiyorum. O dönemlerde özellikle Kuşadası’na turistler gemilerle gelir, yatacak yer olmadığı için günüzbirlik gezer, Yunanistan’daki otellerine dönerlerdi. Uşak’ta da otel olmadığı için Uşak’ın tarihi değerlerini ve doğal güzelliklerini bilen turist günübirlik geliyor, sonra gidip Afyon’daki tursitik otellerinde kalıyor” şeklinde yakındı.

Uşak Tıp'ın Kurucu Dekanı: Buraya sadece dışkı tahlili yapacak değil, ders anlatacak adam da lazım Uşak Tıp'ın Kurucu Dekanı: Buraya sadece dışkı tahlili yapacak değil, ders anlatacak adam da lazım

Ancak son bir iki yıldır 4 yıldızlı 2 otel açıldığını belirten Arıtürk, “Ben, Uşak’ın turizmden ekonomik olarak hak ettiği payı alacağına inanıyorum. Hatta eminim. Çünkü, turistik otellerin artması sayesinde, Uşak’ta kalınacak yer bulam sorun olmaktan çıkmaktadır. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde, Uşak, sanayi ve tarımın yanına turizm gelirlerini de ekleyecektir” dedi.

Program, Uşak Fatih Sultan Mehmet Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan halk oyunları gösterisi ve müzik dinletisiyle devam etti. Program finalinde, aşçılıkta, Uşak’a Türkiye ve bölge birincilikleri kazandıran, Gökhan Samancı, Gamze Akkuzu, Nuri Coğuplugil, Burak Ekiz, Muhammed Sarısakal ve İbrahim Çelik’e Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar ve Uşak İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Şerif Arıtürk çeşitli hediyelere takdim etti.

AKM Fuayesinde açılan, “TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda öğrenciler tarafından yapılan 42 ilginç proje yer aldı. Açılır, kapanır sera, akıllı ev çatısı, limonlardan üretilen elektrikle cep telefonun şarj edilmesi. Tarhanalı cips gibi projeler karşısnda davetliler, hayranlıklarını gizleyemedi.

 

Editör: TE Bilişim