Uşak Üniversitesi ortaklığında yürütülen ve Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen “Applying Arts for Education, Creativity and Innovativeness (Eğitim, Yaratıcılık ve Yenilikçilik için Sanatın Uygulanması)” adlı Erasmus+ KA204 Yetişkin Eğitimi için Stratejik Ortaklıklar projesi kapsamında çoğaltıcı etkinlik toplantısı Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Uşak Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Özgür Tarhan, Uşak Üniversitesi adına Proje Koordinatörü Öğr. Gör. Seydi Aktuğ, projede araştırmacı olarak görev alan Öğr. Gör. Ceyda Sert Aktuğ ile Doç. Şirin Koçak Özeskici ve Uşak Halk Eğitim Merkezi’nde yetişkin eğitimi alanında çalışan eğitmenler katıldı.

Uşak Eğitim İş, hayatını kaybeden çocuk işçi sayısını açıkladı Uşak Eğitim İş, hayatını kaybeden çocuk işçi sayısını açıkladı

Toplantının açılış konuşmasını yapan Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Özgür Tarhan, Uşak Üniversitesinin Erasmus Programı kapsamında yaptığı çalışmalar hakkında bilgi vererek “Uşak Üniversitesi olarak tek başımıza ya da bütün kurum ve kuruluşlarla ortak projeler yürütüyoruz. Uluslararasılaşma çalışmalarında özellikle son dört yılda büyük bir ivme kazandık. K1, K2 ve K3 projeleri adına üniversitemizde birçok proje yürütülmüştür. K1 projesi kapsamında üniversitemiz Yüksek lisans ve lisans öğrencilerinden 550 öğrencimizi yurt dışına eğitim almaya ve mesleki yeterliliklerini arttırmak adına staj programlarına gönderdik. 150 personelimiz de Erasmus hareketlilik programından yararlandı” şeklinde konuştu. Dr. Öğretim Üyesi Tarhan, konuşmasının sonunda başta proje koordinatörü Öğr. Gör. Seydi Aktuğ olmak üzere projede emeği geçen herkese teşekkür ederek, etkinliğin yetişkin eğitimi alanında çalışan eğitmenler açısından faydalı olacağına inandığını belirtti.

Açılış konuşmasının ardından proje koordinatörü Öğr. Gör. Seydi Aktuğ, projenin tanıtımını yaparak, proje metodolojisini anlattı. Proje kapsamında oluşturulan ‘Sanat ve Edebi Eserler’ veri tabanı hakkında bilgi veren Öğr. Gör. Aktuğ, “Eğitimcilerin ve eğitim profesyonellerinin yeni öğrenme araçlarına ve yenilikçi uygulamalara ihtiyacı vardır. Sanat ve edebiyat onlara bu yeni yaklaşımı verebilir. Sanat ve edebiyat, öğrencilerin yaratıcı deneyimlere ve yenilikçi öğrenme uygulamalarına aktif olarak katıldığı uygun ortam ve uygulamalar sağlar” dedi.

Etkinlikte Öğr. Gör. Ceyda Sert Aktuğ ve Doç. Doç. Şirin Koçak Özeskici örnek ders planı uygulamaları gerçekleştirdi.  Öğr. Gör. Ceyda Sert Aktuğ, örnek ders planı uygulamasında, Samed Behrengi’nin “Küçük Kara Balık” adlı kitabından örnekler verdi. Doç. Şirin Koçak Özeskici ise örnek ders planı uygulamasında, Osman Hamdi Bey’in ‘Kaplumbağa Terbiyecisi’ adlı ünlü eseri hakkında bilgi verdi. Etkinlikte ayrıca Öğr. Gör. Ceyda Sert Aktuğ, “‘Proje Etkileşimli ToT (Eğitim Kursu) El Kitabı”nın tanıtımını yaptı.

Etkinlik, Uşak Halk Eğitim Merkezi’nde yetişkin eğitimi alanında çalışan eğitmenlere katılım belgelerinin verilmesinin ardından sona erdi.

Editör: TE Bilişim