Uşak Tıp'ın kurucu dekanı: Ne yani rektörden hesap mı soracaklar? Uşak Tıp'ın kurucu dekanı: Ne yani rektörden hesap mı soracaklar?
15 Temmuz darbe kalkışması sonrası Uşak Üniversitesinde sular durulmuyor. İddiaya göre, FETÖ/PDY terör örgütü kapsamında açığa alınanlar FETÖ bağlantılı personel listesinde adı geçen bir öğretim görevlisinin, bir Bakanın yeğeni olduğu öğrenilince listeden çıkartıldığı öne sürüldü.

FETÖ/PYD terör örgütünün 15 Temmuz darbe kalkışması sonrasında bir çok kamu kurum ve kuruluşlarında açığa alınan kamu personeli sayısı 50 bine ulaşırken, Uşak'ta 600'e yakın kamu personelinin açığa alındığı öne sürülüyor.  15 Temmuz darbe kalkışması sonrası kamuda soruşturmalar devam ederken,  çok sayıda kamu personeli hakkında gözaltı, tutuklama, görevden uzaklaştırma, görevden alma ve açığa alma kararları verilirdi. 
 
Birçok kamu kuruluşunda olduğu gibi Uşak Üniversitesinde çeşitli akademisyen ve personel açığa alınırken, dikkat çeken bir olay yaşandı. Yerel bir haber sitesinde istihbarat kaynaklı olduğu iddia edilen görevden alınan personel listesinde ismini gören öğretim görevlisi Mehmet Feyzi Ö. şaşırdı. İddiaya göre, olay üzerine ilgili Bakanın devreye girmesiyle öğretim görevlisi listeden çıkartıldığı ve kendisine tebligat gönderilmeyeceği söylenerek sakinleştirildiği öne sürüldü.
 
Diğer taraftan yerel bir internet sitesinde istihbarattan alındığı iddia edilen listede ismi geçen öğretim görevlisi Adil Erken’in de listeyi yayımlayan internet sitesi sahibi için savcılığa suç duyurusunda bulunduğu iddialar arasında yer almakta.

Öte yandan 15 Temmuz meşum darbe teşebbüsünün kabusu hala sürerken, Uşak Üniversitesi'ndeki yaşanan olayların, yerel haber sitelerinde yer alan haberlerin ve FETÖ/PYD terör örgütü karşıtı akademisyenlerin çeşitli soruşturmalar geçirdiğine ilişkin haberlere karşı Rektörün herhangi bir açıklama yapmak yerine, ilgili akademisyenlere karşı yerel bir haber sitesi aracılığıyla, Üniversiteden ayrılmış akademisyenlere manifesto niteliğinde açıklamalar yazdırılması,  kripto parelel suçlamalarının ve asılsız istihbarat raporlarının yer aldığı savunma nitelikli haberler yaptırıldığının iddia edilmesi Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik'in birileri tarafından yönlendirildiği sorusunu akıllara getiriyor.
 
Editör: TE Bilişim