Uşak Tıp'ın Kurucu Dekanı: Buraya sadece dışkı tahlili yapacak değil, ders anlatacak adam da lazım Uşak Tıp'ın Kurucu Dekanı: Buraya sadece dışkı tahlili yapacak değil, ders anlatacak adam da lazım
Uşak Üniversitesi’nin 2018-2019 Akademik Yılı açılışı, TBMM Başkanvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop’un ‘Anayasalar ve Siyaset’ dersiyle başladı. 
Uşak Üniversitesi’nin 2018-2019 Akademik Yılı açılış töreni, Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi’nde, TBMM Başkanvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop, protokol üyeleri, akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla yapıldı. 
Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, programın açılış konuşmasında, Uşak Üniversitesi’nin deri, tekstil ve seramik alanında, pilot üniversite olarak seçildiğini söyledi. 



Dinamik yapısıyla öğrenci odaklı olarak faaliyet gösterdiklerini kaydeden Ekrem Savaş, Uşak Üniversitesine yeni katılan öğrencilerin sorumluluklarını yerine getirmesini ve öğretim görevlileriyle diyalog kurmasını tavsiye etti. 
Gündemin çok hızlı değiştiğini ve üretim, yönetim ve düşünce biçimlerinin bu süreçten nasibini aldığını kaydeden Rektör Ekrem Savaş, “Hayata farklı açılardan bakmanız gerekiyor ve sizlere bir büyüğünüz olarak hayal kurmazını ve icat çıkarmanızı tavsiye ediyorum. Başta Facebook’u kuran Zuckerberg olmak üzere, Google, Yahoo ve diğer platformları kuran gençler sizin yaşınızdaydı. Yaşam ne kadar kötü gözükürse gözüksün mutlaka yapacağınız ve başaracağınız bir şeyler vardır. Bugün yapay zeka, sanayi 4.0 ve diğer teknolojik kavramlar oluşmakta ve gelecek bunların üzerinde kurulmaktadır.  Sizler küresel bir bakış açısına sahip olmalısınız” dedi. Rektör Ekrem Savaş, Uşak Üniversitesi’nin huzurlu bir eğitim hayatının yaşanacağı ve tüm ihtiyaçların karşılanacağı bir bilim yuvası olduğunu kaydetti. 



TÜRKİYE 72’DEN BERİ ANAYASA’YI TARTIŞIYOR
1982’de Osman Balcıgil’in derlediği “İki Seminer ve Bir Reform Önerisinde Tartışılan Anayasa” isimli kitaptan örnekler sunan TBMM Başkanvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop, Türkiye’nin 1972’den beri yeni bir Anayasa’yı tartıştığını söyledi.  
    Tartışılan konunun ‘başkanlık’ ve ‘yarı başkanlık’ olduğunu söyleyen Mustafa Şentop, “Son yıllarda en çok tartışılan konuların başında başkanlık sistemi gelmektedir. Bu konuda söylenecek çok söz var ve sistemin modellenmesiyle ilgili bir çok husus gündeme geldi. Yapılan referandumla Türkiye uzun zamandan beri tartışılan bir konuda karar verdi. Türkiye’deki hukuk meseleleri, uluslar arası hukukla bir kesişme içindedir.  Dünyada ekonomik savaşların yaşandığı ve güç dengelerinin kaydığı bir dönemden geçmekteyiz. Türkiye tüm bunlara rağmen itibarını her geçen gün artırıyor ve önüne koyduğu hedefler doğrultusunda ilerliyor” dedi. Öte yandan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Savaş, Şentop’a, günün anlam ve hatırası için bir plaket takdim etti. Uşak Üniversitesi 2018-2019 Akademik Yılı açılışı törenine; Uşak Valisi Salim Demir, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Milletvekilleri Mehmet Altay, İsmail Güneş ve Özkan Yalım ve kentteki kurum yöneticileri katıldı. 
 
Editör: TE Bilişim