THY, Uşak'a uçuş okulu kuruyor THY, Uşak'a uçuş okulu kuruyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Uşak Üniversitesi Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Ekrem Savaş, bugün göreve başladı. Rektörlüğü yaklaşık 1 yıldır vekaleten yürüten Prof. Dr. Sayın Dalkıran’dan görevi devralan Prof. Dr. Ekrem Savaş, burada bir açıklama yaptı. Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, “Bu gün Uşak Üniversitesi için önemli bir gün. Doğduğum, büyüdüğüm, çocukluğumun geçtiği, her sokağında bir anım olan, çok sevdiğim şehrimde kurulan Uşak Üniversitesi’nin Rektörü olarak atanmamın onur ve mutluluğunu yaşıyorum. Bu süreçte, bana güvenip, bu göreve layık gören Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. Yekta Saraç’a teşekkürlerimi arz eder, en derin saygılarımı sunarım. Hepinizin malumu olduğu üzere, üniversitelerin temel görevlerinden biri bilgi üretmek, inovasyon yapmak, bölgenin ve ülkenin ihtiyacı olan teknolojiyi üretmektir. Bununla beraber, bu teknolojik gelişmelere uyum ve katkı sağlayacak, çağımıza uygun bilgi ve beceri birikimine sahip temel insan gücünü yetiştirmektir” dedi. Ekrem Savaş, Uşak Üniversitesi’ni önyargılardan uzak ve eşit bir şekilde yöneteceğini belirterek, kendisinden önce görevi vekaleten üstlenen Prof. Dr. Sayın Dalkıran’ın tecrübelerinden istifade etmek istediklerini dile getirdi. 



UŞAK ÜNİVERSİTESİ, FETÖ VE DİĞER TERÖR ÖRGÜTLERİNE KARŞI 15 TEMMUZ’DAKİ GİBİ DİMDİK DURACAK
“Bu anlamda, üniversite olarak sorumluluğumuzun farkında olup, Uşak’ın sosyo-ekonomik ve kültürel kalkınmasına ve hatta iş dünyasının gerek duyduğu teknolojik altyapıyı oluşturmada etkin rol oynayacağımızı beyan etmek isterim” diyen Rektör Prof. Dr. Erkem Savaş, “Tüm bunları yaparken başta yerel yönetimler olmak üzere, tüm sivil toplum kuruluşları ile beraber yakın işbirliği içerisinde bulunacağız. Üniversitemize yüklenmiş olan yeni misyon ve vizyon farklılaşmasını en iyi şekilde yürüterek tüm paydaşlarımız ile çok sıkı bir bağ içerisinde olacağız. Ayrıca, Uşak Üniversitesi’nin ulusal ve uluslararası bilim dünyasında yerini alması için tüm öğretim üyeleri ile elbirliği içinde daha çok çalışacağız, dünya üniversiteleri ile rekabet gücünü artırabilmek için gerekli olan idari ve akademik tedbirleri alacağız. 15 Temmuz 2016 günü hain Fetö ayaklanması ile başlayan ve daha sonraki süreçlerde değişik senaryolarla karşımıza çıkmış olan iç ve dış mihrakların kirli oyunlarına karşı millet olarak o gün nasıl dik durmuş isek, bundan sonra da Uşak Üniversitesi çalışanları olarak da aynı kararlılıklarla dik durmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile, şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum.” 



Öte yandan görevi devrederken kısa bir açıklama yapan Prof. Dr. Sayın Dalkıran, “Zorlu bir süreçte aldığım Rektörlük görevini bir yıldır sürdürmekte idim. Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleri ile Sayın Prof. Dr. Ekrem Savaş üniversitemize asaleten Rektör olarak atanmıştır. Özellikle son 8-9 aydan bu tarafa Üniversitemizde huzur, iç barış ve aidiyet duygusu hakim olmuştur. Ümit ediyorum ki, bu güzel manzara yeni Rektörümüz ile birlikte daha da güzelleşecektir. Yeni Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş’a başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcısı olsun” dedi. 
 
Editör: TE Bilişim